Šport > Košarka
785 ogledov

Tekmeci Slovenije brez glavnega orožja

Giannis Antetokunmpo Giannis Antetokunmpo.
Trenutno najboljši grški košarkar Giannis Antetokounmpo je v soboto odpovedal nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, grška košarkarska zveza pa je njegovo odpoved pripisala njegovim delodajalcem pri severnoameriški ekipi NBA Milwaukee Bucks.

"Odpoved nastopa na Eurobasketu je največje razočaranje v moji dosedanji karieri. Reprezentanca mi je prirasla k srcu in v prihodnosti želim pokazati, da lahko s soigralci uresničim visoke cilje. A zdaj se moram pobrigati za svoje poškodovano koleno," je na Facebooku zapisal 22-letni Giannis Antetokounmpo.

Glavni tajnik grške zveze Panagiotis Tsagronis pa je s prstom takoj pokazal na ekipo Milwaukee Bucks, da je ta nad košarkarjem izvajala pritiske. "Imamo rentgenske posnetke, ki kažejo, da je z njegovim kolenom vse v redu. Poslali smo jih Mednarodni košarkarski zvezi, da bi pokazali, kako pri Milwaukeeju govorijo neresnice," je dejal Tsagronis.

slovenska košarkarska reprezentanca Priprave Šport Slovencem zmanjkalo časa za preobrat

Antetokounmpo je v minuli sezoni v NBA v povprečju na tekmo dosegal 22,9 točke in 8,7 skoka. Grčija bo v prvem krogu Eurobasketa v skupini A v Helsinkih igrala proti Sloveniji, Franciji, Poljski, Finski in Islandiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.