Šport > Košarka
491 ogledov

Tekmo Olimpije v gosteh odločila izgubljena žoga

Karlo Matković ABA League/Dragana Stjepanović
Košarkarji Cedevite Olimpije

Cedevita Olimpija je pod novim trenerjem Zoranom Martićem po zmagi v ligi ABA, ko je v dvorani Tivoli klonila evroligaška Crvena zvezda, tudi na gostovanji pri litovski zasedbi BC Wolves prikazala zelo solidno predstavo. Na koncu je sicer klonila z 89:91 in tako zabeležila še 14. zaporedni poraz v EuroCupu.

V prvem polčasu je predvsem šepala igra v obrambi, po večini izenačeni predstavi pa so si Litovci ob koncu druge četrtine priigrali že osem točk prednosti. A gostje so do odhoda na glavni odmor najprej prepolovili naskok gostiteljev, dobro sekundo pred zadnjim piskom sirene pa je zadel še Luka Ščuka po skoku v napadu. V tretjo četrtino so Ljubljančani tako vstopili z minimalnim zaostankom pri rezultatu 44:46.

Slabši je bil začetek drugega polčasa, ko so gostitelji hitro pobegnili na 12 točk prednosti, to je bila tudi njihova najvišja prednost na dvoboju. Martićevi izbranci so se še enkrat vrnili, na obeh straneh parketa je blestel predvsem center Karlo Matković. Ta je v obrambi z blokadami zaustavljal prodore pod koš, v napadu pa je po podajah soigralcev z zabijanjem dokončal 'alley-oop' akcije. Prav to se je zgodilo tudi sekundo pred koncem četrtine, ko je hrvaški reprezentant zabil po podaji Zorana Dragića in poskrbel za 65:66.

Tudi v zadnji četrtini so gledalci v dvorani spremljali izenačen dvoboj, po nekaj menjavah v vodstvu pa je štiri minute pred koncem nekdanji soigralec Luke Dončića pri madridskem Realu Jeffery Taylor domače s košem in dodatnim prostim metom popeljal do 80:78.

S trojko je uspel odgovoriti Jaka Klobučar, novo blokado je v obrambi podelil Matković, slednji pa je nato poskrbel tudi za +3 Olimpije pred zadnjimi tremi minutami igre. A na žalost ljubljanskih navijačev je bil pri gostiteljih izjemno razpoložen Rasheed Sulaimon. Ta je slabo minuto in pol s trojko poskrbel za preobrat, po izenačenju na 89:89, ko je bil uspešen Justin Cobbs, pa je s košem Litovce še enkrat vrnil v prednost.

Nato je v zadnjih 40 minutah sledila komedija zmešnjav. Najprej so žogo zapravili gostje, nato je sledil neuspešen napad domačih, Ljubljančani pa so krenili v zadnji napad po izenačenje ali zmago. Cobbs se je (pre)hitro odločil za met, zgrešil je 17 sekund pred koncem, Sulaimon je nato izgubil žogo, a je napako pet sekund pred piskom sirene naredil še Klobučar. Žoga je prišla v roke domačim, košarkarji Olimpije pa niso več utegnili narediti niti prekrška.

Prvo ime Cedevite Olimpije je bil Matković, ki je v dobrih 23 minutah na parketu ob metu 10:13 dosegel 21 točk (6 skokov, 6 podaj, 4 blokade). Petnajst jih je dodal Cobbs (6 podaj), 12 pa DJ Stewart.

Kapetan Jaka Blažič je igral le 13 minut in dosegel dve točki - sedel je večino drugega polčasa.

Olimpija je na tekmi izgubila 18 žog, šest več od nasprotnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice