Šport > Košarka
727 ogledov

Tesen poraz na generalki za evropsko prvenstvo

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca Anže Petkovšek Pripravljalna košarkarska tekma med Slovenijo in Madžarsko v Celju.
Slovenske košarkarice so odigrale še zadnjo pripravljalno tekmo pred EuroBasketom.

Ženska košarkarska reprezentanca Slovenije je s porazom proti Črni gori končala niz prijateljskih tekem pred evropskim prvenstvom, ki se bo naslednji teden začelo v Ljubljani. V Kranju je bil rezultat 70:72.

Grški selektor na slovenski klopi Georgios Dikaiulakos je tako kot na vseh prejšnjih tekmah tudi danes priložnost ponudil vsem dvanajstim igralkam, načrtno pa je tokrat zaključek dvoboja oziroma zadnjo četrtino odigral brez vseh treh ključnih igralk, Teje Oblak, Eve Lisec in Zale Friškovec.

Eva Lisec je v 21 minutah na parketu dosegla 19 točk ob metu 7:12, Tina Jakovina je trojke metala 3:4 in zbrala 13 točk, Teja Oblak pa je vpisala 11 točk in 8 podaj.

Tekmo v dvorani Planina sta domači klub Triglav in Košarkarska zveza Slovenije izkoristila za poklon nekdanji reprezentantki in rekorderki po doseženih točkah v državnem prvenstvu Rebeki Abramovič, ki je končala športno pot. Šopek rož ter spominski dres slovenske reprezentance ji je predala aktualna kapetanka Teja Oblak.

Rebeke Abramovič je igrala za Slovan, Ježico, Grosuplje, Celje in Triglav, preizkusila pa se je tudi v španski Gironi. Pod slovenskimi koši je odigrala 384 tekem in dosegla 4617 točk. V članski reprezentanci je zbrala 18 uradnih nastopov.

Štiri zmage, trije porazi

Slovenija je v zadnjih treh tednih odigrala sedem pripravljalnih tekem; štiri je dobila, klonila pa je dvakrat z Madžarsko in danes proti Črni gori, ki jo je dan prej premagala v Stožicah.

Vseh štirinajst slovenskih košarkaric se bo po dnevu odmora znova zbralo v nedeljo v Ljubljani. V ponedeljek jih čaka uradna predstavitev pred novinarji, v torek sledi odločitev selektorja o končni dvanajsterici, uvodno tekmo na evropskem prvenstvu pa bodo igrale v četrtek proti Veliki Britaniji. V petek je na vrsti Nemčija, v nedeljo pa Francija. Vse tekme bo Slovenija igrala ob 18. uri v Stožicah.

Najboljše reprezentance iz štirih skupin - dve bosta potekali v Ljubljani, dve pa v Tel Avivu - bodo napredovale v četrtfinale, drugo in tretjeuvrščene pa čaka repesaž. Zaključni boji se bodo v Stožicah začeli 22. junija, tekmi za medalji pa bosta 25. junija.

Prijateljska tekma:

Slovenija - Črna gora 70:72 (20:27, 21:19, 20:10, 9:16)
Lisec 19, Jakovina 13, Oblak 11 (8 as); Mack 15 (10 sk), Vučetić 15.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice