Šport > Košarka
4202 ogledov

Ta igralka naj bi zaigrala za Slovenijo, selektor pravi, da nima informacij

Slovenija Madžarska Anže Petkovšek Pripravljalna košarkarska tekma med Slovenijo in Madžarsko v Celju.
Košarkarica, ki bi prinesla dodatno moč pod slovenskim košem, si ni uspela zagotoviti mesta med 12 igralkami WNBA ekipe Dallas Wings.

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca bo čez slab mesec pričela nastope na domačem evropskem prvenstvu, na prvih dveh pripravljalnih tekmah pa je doživela dva visoka poraza proti Madžarkam. V slovenski izbrani vrsti je bilo odsotnih še nekaj igralk, v oči pa je bodla predvsem nemoč pod košem.

Sloveniji primanjkuje visokih igralk, šibko točko pa so skušali popraviti s prihodom naturalizirane igralke. A se je vse skupaj zapletlo. Čeprav uradno tega na KZS niso potrdili, naj bi mesto reprezentančne košarkarice z zvezdico zasedla Američanka Kalani Brown, ki pri višini 201 centimeter igra na položaju centra. Je sicer hči P. J. Browna, ki je leta 2008 z Bostonom postal prvak lige NBA.

Igralka, ki je v sezoni 2022/23 v izraelskem prvenstvu za Maccabi Ašdod v povprečju zbrala 22.3 točke, 9.5 skoka in 1.7 blokade, v evropskem pokalu pa 18.5 točke, 11.3 skoka in 1.4 blokade, trenutno slovenski izbrani vrsti ni na voljo, saj se je v zadnjih dneh še trudila priigrati mesto v ženski različici lige NBA.

Na dveh pripravljalnih tekmah za Dallas Wings je sicer zabeležila zelo skromno minutažo, na koncu pa je v sredo ostala brez mesta v moštvu Dallasa, ki je objavilo seznam 12 igralk za WNBA.

V tej ligi je sicer Kalani Brown že igrala za Los Angeles Sparks in Atlanto Dream, skupaj je zbrala 39 tekem v rednem delu. Kot novinka je za Sparks, izbrana je bila kot sedma na naboru leta 2019, na 28 tekmah zbrala po 5.1 točke in 3.5 skoka. V naslednjih dveh letih pri Atlanti ni dobila veliko priložnosti, prvo leto je zaigrala na 10 dvobojih, nato le še na enem.

Kalani Brown | Avtor: Profimedia Profimedia

"Iskreno povedano nisem pravi naslov za to vprašanje. Pravzaprav nimam nobenih informacij. Še vedno igra, to ni odvisno od nas, s strani nje in njene ekipe pa ni nobenih informacij. Ko bo do česa prišlo, bom zelo vesel, če vam bom lahko kaj povedal. A za zdaj se posvečam svojemu moštvu, tem igralkam, ki so trenutno na voljo. Takšni smo zdaj, veliko igralk se ubada s poškodbami, iz klubov so prišle poškodovane in še niso vadile," je sicer po torkovi tekmi v Celju dejal selektor Slovenije Georgios Dikaiulakos. Ta je bil še zlasti nezadovoljen z igro v obrambi.

Brownova bi lahko popravila igro pod košem, a bi se še morala spoznati in uigrati s slovenskimi reprezentantkami, do prvenstva pa niti ni več daleč.

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • norigolobizem 12:14 18.maj 2023.

    jao ..naše vržt ven iz reprezantance zaradi resničnega zapisa..tale selektor bo jadrno odšel..upam da zanalašč igralke izgubijo vse tekme..

Sorodne novice