Šport > Košarka
238 ogledov

Objavljen seznam za domače EP, na njem ni Nike Barić

Teja Oblak KZS/Aleš Fevžer
Georgios Dikaiulakos objavil kandidatke za košarkarsko EP.

Grk Georgios Dikaiulakos, selektor slovenske ženske reprezentance, je objavil seznam petnajstih kandidatk za nastop na evropskem prvenstvu, ki se bo čez 48 dni začelo v Sloveniji. Med njimi po nedavnih zapletih ni Nike Barič, ekipa se bo v okrnjeni zasedbi zbrala prihodnjo sredo v Ljubljani.

Slovenke bodo na domačem evropskem prvenstvu v Stožicah igrale v skupini C skupaj z Nemčijo, Veliko Britanijo in Francijo. Do prvih uradnih obveznosti, ki sledijo dva dneva pred začetkom prvenstva, bodo predvidoma opravile 37 dni priprav. Poleg Ljubljane bodo izbranke selektorja Dikaiulakosa vadile še v Zrečah, Podčetrtku in Mariboru.

Edina novinka je osemnajstletna Hana Ivanuša, v tej sezoni najboljša strelka in skakalka ljubljanske Ježice. Na selektorjevem seznamu so še Tina Cvijanovič, Blaža Čeh, Lea Debeljak, Zala Friškovec, Tina Jakovina, Mojca Jelenc, Gala Debeljak, Aleksandra Krošelj, Eva Lisec, Teja Oblak, Eva Rupnik, Maruša Seničar, Ajša Sivka in Zala Šrot. Ta čas še ni znano, katera naturalizirana košarkarica bo članica reprezentance.

"Misija, ki jo v zadnjih dveh letih tako nestrpno pričakujemo, je končno pred nami. Vsi člani reprezentance komaj čakamo začetek priprav na EP. Veseli me, da imajo reprezentantke za seboj dobro klubsko sezono in bodo reprezentančno akcijo pričakale v dobri formi. Nekaj uvodnih dni še ne bomo vadili v polni zasedbi, saj nekatere igralke potrebujejo malo dodatnega počitka, a že v drugi cikel bomo zakorakali kompletni. Upam, da ostanemo zdravi in s polno vnemo še naprej gradimo filozofijo ekipe in naše igre," je za Košarkarsko zvezo Slovenije povedal Dikaiulakos.

Tina Jakovina | Avtor: Epa Epa

Selektor bo v Ljubljano prav tako kot še nekaj igralk prišel z nekajdnevno zamudo, saj ga v prihodnjih dneh čaka finalna serija italijanskega prvenstva, odsotna pa bo tudi njegova pomočnica Stiliani Kaltsidu.

Ekipe za 39. EP bodo v predtekmovanju razdeljene v štiri štiričlanske skupine. Dve bosta v Tel Avivu in dve v Ljubljani. Vse tekme v Sloveniji bodo v ljubljanski dvorani Stožice. Poleg dveh predtekmovalnih skupin bo v Ljubljani še celoten finalni del, od četrtfinala do velikega finala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice