Šport > Košarka
26275 ogledov

Prvo zvezdnico zaradi zapisa vrgli iz reprezentance

Nika Barič Profimedia
Slovenija brez Nike Barič na domačem evropskem prvenstvu.

Selektor slovenske ženske košarkarske reprezentance Georgios Dikaiulakos se je odločil, da na junijskem domačem evropskem prvenstvu ne bo računal na Niko Barić zaradi neprimernega zapisa košarkašice na družbenih omrežjih. Selektor ima pri odločitvi popolno podporo vodstva Košarkarske zveze Slovenije (KZS), so sporočili z zveze.

"Pred dnevi smo na družbenih omrežjih lahko zasledili komentar članice naše ženske članske reprezentance. Ne želim ga ponavljati, a želim poudariti sledeče. Deljenje družbe in ekipe z govorjenjem o tujcih in domačih je lahko sila nevarno in nas spominja na neke druge, bolj temne čase zgodovine. Ob tem, da je večina članov naše reprezentance 'tujcev' v nekem drugem okolju, kjer se srčno trudijo svoji ekipi prinesti čim boljši rezultat," je za KZS dejal selektor.

Nika Barić je pred dnevi na facebooku objavila fotografijo nekdanjega selektorja Damirja Grgića in someščana iz Trbovelj ter pripisala: "Takšne trenerje imamo, 'znalci' pa tujce podpisujejo."

"In to velja tudi za osebo, ki je napisala ta sramotni komentar. V našem športu ni skrivnost, da je največja vrednost in osnova uspešnega delovanja spoštovanje med vsemi člani ekipe. A če ne spoštuješ svojih soigralk, trenerjev in ostalega štaba reprezentance, kar je bilo na žalost opazno tudi v zadnji reprezentančni akciji, ti hrbet hitro obrnejo tudi navijači," je še povedal Dikaiulakos.

Grški strokovnjak je tako sprejel odločitev, da Nika Barić ni več članica slovenske ženske košarkarske reprezentance.

Nika Barič, ženska košarkarska reprezentanca | Avtor: KZS/Aleš Fevžer KZS/Aleš Fevžer

"Reprezentanca ni v lasti nikogar. Je največ, kar ti šport lahko ponudi, in je nad vsemi nami. Ne moremo vedeti, ali bomo Sloveniji prinesli rezultate, ki jih od nas pričakujejo in si jih seveda tudi sami želimo. Vem in zagotavljam pa, da bomo ekipa, na katero bodo vsi v Sloveniji upravičeno ponosni. Ekipa, ki bo igrala prepoznavno igro, se borila in bo zvesta svojim načelom," je še dejal selektor. Ta dodaja, da je izjemno ponosen in vesel, da dela s skupino igralk, ki so za ekipo ter slovenski dres pripravljene dati svoj maksimum.

"Vodstvo KZS in reprezentance je v zadnjih dneh opravilo veliko pogovorov na temo neprimernega zapisa, ki ga je na družbenih omrežjih objavila Barić. Gre za incident, ki ga preprosto ne moremo in ne smemo spregledati. Ter še posebej ne dovoliti, da bi takšno početje v slovenski košarki ali celo športu postalo nekaj normalnega in vsakdanjega. Selektor Dikaiulakos ima pri odločitvi, da Barič ne bo del slovenske izbrane vrste, popolno podporo KZS," pa je dejal predsednik zveze Matej Erjavec.

Komentarjev 14
  • Luksi 10:29 11.april 2023.

    Trpeli bodo pa naši rezultati, ker nek nesposoben trener ne prenese resnice. Poslati bi ga morali tja od koder je prišel, baraba...

  • Avatar Zoran
    StarMačk 10:18 11.april 2023.

    Že dlje časa je jasno, da v slovenski košarki obstaja samo en velik problem, ki pa je posledično največji vzrok za ostale probleme, ki se že lep čas kopičijo, tako v klubski, kot reprezentančni košarki. To tudi lepo vidi v ...prikaži več odzivu na zapis Nike Barič, ki si je ob menjavi USPEŠNEGA selektorja postavila povsem legitimno vprašanje! Ta nima prav nobene veze z načinom in insinuacijami, kako si zapis interpretirajo v vodstvu KSZ! Rešitev nakopičenih problemov je na dlani, takojšen odstop vodstva KSZ!!!

  • francek 09:38 11.april 2023.

    Nič bati bodo rezultati odnesli novega trenerja.

Sorodne novice