Šport > Košarka
87 ogledov

Slovenke še naprej ne poznajo poraza

ženska košarkarska reprezentanca KZS
Rakete poletele še čez Slovakinja.

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je v pripravljalnem obdobju pred evropskim prvenstvom zabeležila še četrto zmago na prav toliko tekmah. Na turnirju v mestu Pieštany na Slovaškem je s 81:66 premagala domačo izbrano vrsto.

Izbranke selektorja Damirja Grgića so tudi drugi obračun na tem pripravljalnem turnirju začele dobro in hitro povedle za šest točk (11:5), a jim domačink ni uspelo streti, kot so to storile proti Poljakinjam v petek (86:67). Slovaška je v drugi četrtini nadoknadila zaostanek po prvi četrtini (12:16), nato ves čas držala stik s Slovenkami in polčas celo dobila s 37:35.

V tretji četrtini so slovenske košarkarice prišle do prednosti in prvič povedle za dvomestno število točk (53:43), pred zadnjimi desetimi minutami pa so vodile z 61:52. Nato so le še zanesljivo nadzirale dvoboj, ob koncu pa so nekajkrat povedle celo s +19, preden so se Slovakinje v zadnji minuti malenkost približale.

V slovenski izbrani vrsti je bila z 20 točkami (met iz igre 8-13) najučinkovitejša Eva Lisec, ki je ob tem v statistiko vpisala še pet skokov in štiri podaje. Mejo desetih točk sta presegli še Zala Friškovec (13) in Teja Oblak (11). Nika Barič je petim točkam in štirim skokom dodala še deset asistenc v 20:50 minute na parketu, Shante Evans pa je v štirih minutah manj ob osmih točkah pobrala še osem skokov.

"Mislim, da smo na pravi poti. Prvi polčas nismo odigrali tako, kot smo si želeli, v drugem polčasu smo dvignili agresivnost in prišli do visoke prednosti že ob koncu tretje četrtine. V tem trenutku smo našo fizično pripravljenost dvignili na tako raven, da lahko tri četrtine tekme odigramo na visoki ravni. Upam, da bomo v tem zadnjem ciklu postorili vse, da se maksimalno pripravimo na evropsko prvenstvo. Lahko smo zadovoljni, najbolj pomembno pa je to, da smo in ostanemo zdravi," je po tekmi za Košarkarsko zvezo Slovenije dejal selektor Grgić.

Za Slovenke je bila to na sedmih medsebojnih tekmah druga zmaga nad Slovaško, ki je sicer na Fibini lestvici 24. reprezentanca sveta. Slovenija je 30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice