Šport > Košarka
98 ogledov

Rakete prvič boljše od Črnogork

Teja Oblak twitter KZS
Slovenske košarkarice ugnale Črnogorke.

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je v Laškem na prvi pripravljalni tekmi za evropsko prvenstvo v Franciji in Španiji premagala Črno goro, prav tako udeleženko prvenstva, z 68:56 (20:11, 40:30, 56:46). Za rakete, tako so v zadnjem času poimenovali izbrano vrsto, je bila to prva zmaga v šestem medsebojnem srečanju proti Črnogorkam.

V prvem polčasu je bilo videti, da bodo varovanke Damirja Grgića tekmice popolnoma nadigrale. Po izidu 11:11 so po zaslugi agresivne obrambe z delnim izidom 13:0 ušle, v prvem polčasu vodile za 17 točk (34:17), ob koncu polčasa pa so gostje zaostanek znižale na deset.

Gostiteljice, pri katerih je priložnost za igro dobilo vseh 12 igralk, so na začetku drugega dela spet hitro prišle do 17 točk prednosti, a ob koncu tretje četrtine je bilo spet le +10, nekaj minut pozneje pa le še +4 (56:52). A preobrata vendarle ni bilo, končnica je spet pripadla Slovenkam, pri katerih je bila z 17 točkami najučinkovitejša Teja Oblak, izkazala pa se je tudi Shante Evans s 14 točkami in 10 skoki. Nika Barič je dodala 12, Eva Lisec 7, Zala Friškovec 6, Tina Jakovina 5, Tina Trebec 4 in Aleksandra Krošelj 2 točki.

"Čestitke igralkam za prvo zmago. S pristopom deklet sem zadovoljen, videlo se je, da imamo še ogromno rezerv, kar je za ta čas povsem normalno. V tem trenutku je najbolj pomembno to, da smo zdravi in da iz dneva v dan stopnjujemo našo formo," je za Košarkarsko zvezo Slovenije dejal selektor domače izbrane vrste Damir Grgić.

"To je bila naša prva tekma in moram reči, da je bilo nekaj zadev v igri že zelo dobrih. S pripravami smo res šele na začetku, videlo se je, da do zdaj še nismo veliko delali na agresivnosti v obrambi. Dobro je, da odigramo čim več tekem, da lahko popravljamo naše napake. Čestitke puncam za prvo zmago in upam, da bomo v tem slogu tudi nadaljevali," pa je dodala najbolj učinkovita košarkarica tekme Oblakova.

Za Slovenijo je bila to prva od sedmih pripravljalnih tekem, s Črno goro se bodo sicer v Laškem pomerile še enkrat, a za zaprtimi vrati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice