Šport > Košarka
5177 ogledov

Nesterović o aferi Barič: "Le vrh ledene gore!"

Rašo Nesterović Saša Despot Rašo Nesterović.
Dejal je, da se mora zdaj že nekdanja reprezentantka pogledati v ogledalo.

Pred slovensko košarko sta pomembna izziva, najprej domače evropsko prvenstvo za ženske, nato nastop na svetovnem prvenstvu za moške. Generalni sekretar Košarkarske zveze (KZS) Rašo Nesterović je optimističen, čeprav se zaveda, da obe reprezentanci čaka veliko ovir. 

S prvo težavo se je ženska reprezentanca srečala že v preteklih dneh. Odločitev grškega selektorja na klopi Slovenije Georgiosa Dikaiulakosa, da se odpove eni najboljših reprezentantk Niki Barič, je sprožila precej prahu v košarkarski javnosti.

"Vedeti je treba, da je bila ta zadnja izjava Nike Barič le vrh ledene gore. Pred tem se je dogajalo veliko stvari, ki so bile skrite očem javnosti. Tudi ona se mora pogledati v ogledalo in razčistiti določene stvari," je za STA dejal nekdanji reprezentant in prvak v ligi NBA v sezoni 2005/06.

PREBERITE ŠE:Peter Vilfan brez dlake na jeziku, kaj si misli o sporu Nike Barič in KZS!

Kot je dejal, glede kakovosti Barič ni dvoma. "Nihče Niki ne oporeka zaslug in dosežkov. Ona je najtrofejnejša slovenska košarkarica v zgodovini in brez dvoma ena od igralk, ki so najbolj zaslužne, da bo Slovenija letos četrtič zapored igrala na EuroBasketu."

A na drugi strani je po njegovem mnenju pomembna predvsem ekipa. "Selektor želi imeti v ekipi 12 igralk, ki bodo najbolje delovale kot ekipa. Ne želimo se mešati v njegovo delo, nenazadnje je on strokovnjak na svojem področju, ta konec tedna je bil na zaključnem turnirju evrolige izbran za najboljšega klubskega trenerja sezone, zato mu moramo zaupati."

Nika Barič | Avtor: twitter KZS twitter KZS

O uspehih v športu ne odloča le individualna kakovost, je izpostavil Nesterović. "Poglejmo na primer Cristiana Ronalda. Bolje je fizično pripravljen kot velika večina igralcev v Evropi, a ga ni nihče želel v svoji ekipi, zato si je moral kruh poiskati na drugi celini," je pojasnil generalni sekretar KZS.

"Osebno menim, da se je dvignilo preveč prahu okoli te odločitve. Treba je zaupati selektorju, predvsem pa podpreti in stati ob strani igralkam, ki se bodo zbrale čez tri tedne in ki imajo pred seboj najpomembnejšo reprezentančno akcijo v karieri," je še ocenil.

Komentarjev 2
  • rd2dmk2 08:49 20.april 2023.

    vse prevečkrat se pozabi da je šport biznis.. dane bom ameten pa pejmo s košarko v ameriko, kaj so že zmutili v dalasu ? no nj spomnim da igralci imajo menedžerje in ti imajo piskrčke.. takeli turnirji lahko napolnijo te ...prikaži več piskrčke. n sedaj je važno kolk pade tudi okoli..

  • Pepe007 13:01 19.april 2023.

    Če bo ekipa brez igralke nadpovprečno uspešna, potem se tega ne bo nihče niti spomnil. Če pa ne bo, pa bo čas, da odpleše selektor in tudi tisti, ki ga sedaj podpirajo. Svetovni svet je športa je glede tega krut. ...prikaži več Mogoče v Sloveniji potegnemo kako blažjo varianto.

Sorodne novice