Šport > Košarka
4955 ogledov

Erjavec razkril, kakšne so možnosti, da se Nika Barič vrne v reprezentanco

Nika Barič Profimedia
Ali še obstaja možnost sprave?

Slovensko žensko košarko še naprej pretresa afera, ko se je Grk na klopi slovenske reprezentance Georgios Dikaiulakos odločil, da zaradi kontroverznega zapisa na socialnih omrežjih tik pred domačim evropskim prvenstvom iz reprezentance izključi prvo zvezdnico Niko Barič.

Trikratna klubska evropska prvakinja, ki je v svoji objavi močno okrcala "znalce" iz samega vrha Košarkarske zveze Slovenije (KZS), ker so na mestu selektorja zamenjali legendarnega Damirja Grgića, se je medtem že oglasila ter razkrila, kaj je resnično želela sporočiti s svojim zapisom, prav tako pa se je v zadevo vključil tudi legendarni Peter Vilfan, ki je ponudil svoj pogled na situacijo ter se ponudil za mediatorja, da zgladi nastali spor.

Glede na to, da bi moralo biti domače evropsko prvenstvo vrhunec generacije, ki je slovensko žensko košarko dvignila na najvišji nivo, so mnogi upali, da ima Vilfan prav ter da nastala škoda še vedno ni nepopravljiva in da še vedno obstaja možnost sprave med obema stranema.

Toda po besedah prvega moža KZS-ja Mateja Erjavca za to ne obstaja prav nobena možnost. Nikina reprezentančna zgodba naj bi bila že zaključena, kar je potrdil v pogovoru za Sportal.

Matej Erjavec | Avtor: Saša Despot predsednik KZS Matej Erjavec Saša Despot

"Zagotovo ni samo ta izjava Baričeve selektorja pripeljala do te odločitve in je bilo vse to le pika na i v celotni situaciji. Za zvezo je celotno dogajanje prenapihnjeno, vse se preveč vleče, saj je situacija v resnici zelo preprosta. Kakorkoli je bila zadeva 'skomunicirana' in kakršnikoli spori so se morda zgodili med igralko in selektorjem, je dejstvo, da se je selektor odločil, kot se je, in da ima pri tem našo podporo. To so gola dejstva. Normalno pa je, da so tu vpletena čustva, a enkrat bo šla zgodba z reprezentanco vendarle naprej. Niki Barič pa želimo vse najboljše na njeni nadaljnji športni poti in tudi zunaj košarkarskega parketa. Za KZS je ta zgodba dokončno zaključena," je v pogovoru za Sportal Baričevi reprezentačna vrata dokončno zaprl Erjavec.

Celoten pogovor s prvim človekom slovenske košarke, ki je ob tem spregovoril tudi o nedavnem obisku v Dallasu pri Luki Dončiću, pa tudi o Goranu Dragiću, Aleksandru Sekuliću, Igorju Kokoškovu, izzivih v preteklosti in prihodnosti, si lahko preberete TUKAJ.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice