Šport > Moto športi
13461 ogledov

Konec ugibanj! KZS dokončno potrdila Sekulićevo usodo

Aleksander Sekulić Epa
Matej Erjavec je razkril, kdo bo vodil slovensko košarkarsko reprezentanco.

Slovenska košarkarska reprezentanca je kot aktualna evropska prvakinja zelo visoko kotirala tudi na minulem Eurobasketu, kjer so ji skorajda vsi pripisovali ob Srbiji in Grčiji vlogo glavnega favorita.

Pot do medalj je bila skorajda odprta, skromni Belgija v osmini in Poljska v četrtfinalu ne bi smeli Sloveniji predstavljati pretežkega nasprotnika v lovu na še drugi zaporedni polfinale evropskega prvenstva. Toda... Poljska, katero je nato v polfinalu Francija razbila za 41 točk, je nadigrala Slovenijo in se povsem zasluženo uvrstila v polfinale.

Mnogi so kot glavnega krivca za neuspeh ekipe s tako kvalitetnim kadrom označili selektorja Aleksandra Sekulića in številni so klicali po njegovi odpovedi. Slednji je po izpadu razkril, da sam ne namerava zapustiti slovenske klopi, da pa ni vse odvisno od njega.

Še pred temi Sekulićevimi besedami je sicer predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec poudaril, da selektorjev stolček ni pod vprašajem, a vseeno so Sekulićeve misteriozne besede dale vedeti, da vendarle še ni vse odločeno. Toda po zadnjem intervjuju, ki ga je Erjavec opravil za Sportklub, dvomov več ne bi smelo biti.

Matej Erjavec | Avtor: Saša Despot predsednik KZS Matej Erjavec Saša Despot

"Aleksander Sekulić!" je bil Erjavec neposreden pri vprašanju, kdo bo vodil slovensko izbrano vrsto v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2023.

"Že v Berlinu sem dejal, da nas že novembra čaka nova reprezentančna akcija, ob tem pa sem se zavedal podpisane pogodbe. Selektorja imamo tako do konca kvalifikacij oziroma tudi na svetovnem prvenstvu, če se nanj uvrstimo. To je to. V naših glavah, ne v Berlinu in ne zdaj v Ljubljani, ni bilo ideje o zamenjavi."

Celoten intervju o poljski grenkobi, selektorju in smeri moške članske reprezentance si lahko preberete TUKAJ.

Komentarjev 1
  • albert6 08:16 01.oktober 2022.

    Ti ti Stanković zakaj si.igral zvezdico namesto košarke

Sorodne novice