Šport > Košarka
13 ogledov

Thunder padel v Denverju

nba lakers raptors d'anthony Reuters
V ligi NBA Denver Nuggets po podaljšku s 121:118 premagali Oklahoma City Thunder. Toronto Raptors so s 108:103 ugnali Los Angeles Lakers, Detroit Pistons pa Boston Celtics s 103:88. Orlando Magic so doma izgubili proti Dallas Mavericks s 105:111.

Denver, ki je gostil vodilno ekipo lige NBA Oklahomo, se na domačem igrišču ni dal. Oklahoma City Thunder, ki je v goste prišla s šestimi zaporednimi zmagami na računu, je morala po podaljšku priznati poraz s 118:121. Corey Brewer je za gostitelje dosegel 26 točk, Danilo Gallinari jih je dodal 18. Mož odločitve v podaljšku je bil Kenneth Faried, ki je manj kot minuto pred koncem dosegel pomembni točki s polaganjem. Skupno je zbral 16 točk in 10 skokov.

nba oklahoma durant | Avtor: Reuters Reuters
V dresu Oklahome, ki z 32 zmagami ostaja na vrhu lige NBA skupaj z moštvom Los Angeles Clippers, je Kevin Durant dosegel 37 točk, osem podaj in sedem skokov. A je ob zvoku sirene v podaljšku zgrešil ključen met za tri točke, ki bi tekmo prevesil v drugi podaljšek. Za prvega je s trojko manj kot minuto pred koncem rednega dela poskrbel Russell Westbrook, ki je tekmo končal s 36 točkami, devetimi podajami in osmimi skoki.

Dallas Mavericks še naprej kaže dobro pripravljenost; sinoči so igralci te ekipe zabeležili peto tekmo v zadnjih šestih tekmah. Najboljši strelec je bil z 20 točkami Shawn Marion, Nemec Dirk Nowitzki je dosegel 12 točk. Skupno je kar sedem igralcev Dallasa preseglo deset točk. Pri Orlandu je bil s 24 točkami najučinkovitejši Glen Davis.

Še naprej se mučita dve tradicionalni moštvi lige NBA. Los Angeles Lakers so v Kanadi klonili proti skromnim Toronto Raptors, Boston Celtics pa so morali priznati premoč Detroit Pistons, ki so slavili za zanesljivih petnajst točk.

NBA, izidi:

Toronto Raptors : Los Angeles Lakers 108:103
Orlando Magic : Dallas Mavericks 105:111
Detroit Pistons : Boston Celtics 103:88
Denver Nuggets : Oklahoma City Thunder 121:118*

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.