Šport > Košarka
226 ogledov

Trener nečloveško nad Dončića, vskočil Ayon

luka dončić EPA
Slovenski košarkar Luka Dončić se na zaključnem turnirju košarkarske Evrolige ni proslavil.

Real Madrid, najboljše ekipa rednega dela sezone, je v polfinalu zaključnega turnirja Final Four izgubil proti Fenerbahčeju (75:84) in ostal brez možnosti za najprestižnejšo košarkarsko lovoriko v Evropi. Varovanci Pabla Lasa so se na srečanju za tolažilno tretje mesto pomerili s CSKA Moskvo in izgubili s 70:94.

Dončić je bil pred začetkom sklepnega dejanja evroligaške sezone soglasno proglašen za najboljšega mladega igralca v španski ligi ACB, še pred tem so mu enako čast izkazali pri Evroligi.

Slovenski košarkar pa na zaključnem turnirju ni bil tako prepričljiv in si nakopal jezo trenerja Reala. V polfinalu igral dobrih 17 minut in v tem času zgrešil šest mestov iz igre ter vpisal tri podaje in dva skoka. V tekmi za tretje mesto je na parketu preživel pet minut več in vpisal šest točk, štiri skoke in dve podaji.

Trener obračunal z Dončićem

Laso več kot očitno ni bil zadovoljen s predstavo komaj 18-letnega košarkarja, zato ga je v uvodnem delu druge četrtine pri zaostanku za 15 točk (10:25) potegnil na klop.

Sledil je prizor nečloveškega vpitja na slovenskega košarkarja, ki se je med verbalnim napadom španskega stratega vse bolj pogrezal vase. Po koncu burne pridige je mladega Dončića potolažil Gustavo Ayon.

Posnetek je samo še en dokaz, kakšen pritisk se vrši na profesionalne športnike, pa čeprav štejejo šele 18 pomladi.

Komentarjev 4
  • Pepe007 15:52 22.maj 2017.

    No, no, nikar jokat. Pred desetletji je kdo takega mladca na šihtu še mahnil, pa je delal za par dinarjev na mesec in ne kup €. Da ne govorimo o maltretiranju v JLA... Meni se ne zdi nič posebnega, ...prikaži več razlika od nekdaj je le v tem, da je posneto.Slab dan sta imela tako Dončić kot trener. To se vljudno reši, ko se situacija ohladi.

  • matermila 15:38 22.maj 2017.

    Zdrži Luka,ko pa greš čez lužo,pa mu pokaži sredinec budali neolikani.

  • jozicamurn 15:00 22.maj 2017.

    Pa pismo rosno, vsak ima lahko slab dan, sej nismo roboti!