Šport > Košarka
176 ogledov

Tudi Ljubljančani v polfinalu superpokala lige ABA

Jaka Blažič twitter Cedevita Olimpija
Cedevita Olimpija se je v polfinalu superpokala lige ABA pridružila ekipi Koper Primorske.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v četrtfinalu superpokala lige Aba v Zagrebu po podaljšku premagali FMP s 101:92. V polfinalu bo igrala z boljšim iz dvoboja med Budućnostjo in Cibono.

Ljubljančani so bili večino tekme v prednosti, ob koncu zadnje četrtine pa se znašli v težavah. Toda 21 sekund pred koncem je Ryan Jamar Boatright s prostima metoma izid izenačil na 88:88 in izsilil podaljšek. V tem pa je Olimpija prevladovala, odločilno prednost pa si je nabrala po trojki Eda Murića ter košu in dodatnem prostem metu Jake Blažiča, s katerimi je povedla 96:90. Marko Simonović s trojko in Codi Miller-McIntyre s košem sta zapečatila usodo FMP.

Blažič je bil z 21 točkami, devetimi skoki in sedmimi podajami prvi mož Ljubljančanov, pri katerih so izstopali še Miller-McIntyre z 18 točkami, Simonović s 17 in Boatright s 15 točkami in osmimi podajami. Pri tekmecih je bil strelsko najboljši Marko Jeremić s 17 točkami.

"Na koncu smo zabeležili zmago po podaljšku, a tekma bi se lahko odvila povsem drugače. Tudi obračun z FMP-jem je potekal na podoben način, kot vse naše tekme v letošnjem pripravljalnem obdobju. Na trenutke smo igrali dobro, a sledila so tudi zelo slaba obdobja. Lahko sem nezadovoljen z nekaterimi zadevami, a vprašanje je, kako hitro lahko moštvo začne delovati tako, kot mora, ob dejstvu, da je smo skupaj le mesec in pol. Sem optimist, in veliko raje gledam pozitivne plati naše igre. Moštvo je na slab dan pokazalo karakter in iz slabe situacije prišli do podaljška, nato pa tudi do zmage. To kaže na to, da je želja vseh igralcev velika, a za nekaj večjega mora obstajati kvaliteta v igri, ki obstaja ob določenih trenutkih, ne pa vedno. Tekmo odpremo dobro, a po prvih menjavah igralcev izgubimo ritem igre, in to so zadeve, ki jih moramo popraviti," je po tekmi dejal trener Cedevite Olimpije Slaven Rimac.

"Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. FMP je odlična ekipa, ki že vrsto let igra zelo dobro košarko, in kljub dejstvu, da gre za mlado moštvo, ga sestavljajo izredno nadarjeni košarkarji. Moramo pa izpostaviti, da je bil kljub zmagi velik poudarek na parketu znova na tem, da se uigramo, saj potrebujemo čim večje število tekem. Sam sem se moštvu pridružil pred štirimi dnevi, Maik Zirbes si je tekmo z FMP-jem ogledal v dvorani, in sploh še ni treniral z nami. Enostavno potrebujemo čas, ki ga moramo preživeti skupaj, da se bolje spoznamo. Na trenutke izgledamo odlično, spet drugič malenkost slabše, kar je povsem pričakovano, a verjamem, da bomo v prihodnosti, nenazadnje že na sobotni polfinalni tekmi, zaigrali bolje in se dvignili v formi," pa je menil Simonović.

Že v četrtek se je v polfinale prebil tudi Koper Primorska, ki je premagal beograjsko Crveno zvezdo z 88:82. V vrstah primorske ekipe je bil z 18 točkami najbolj razpoložen Marko Jagodić Kuridža. Temu je dodal še devet skokov in dve podaji.

Varovanci Jurice Golemca se bodo v polfinalu pomerili s še enim beograjskim velikanom, Partizanom, ki je na prvi tekmi četrtfinala s 86:73 premagal ekipo Mega Bemax.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.