Šport > Košarka
7387 ogledov

Tudi moža, ki je raje izbral Aytona, je Dončić presenetil

luka dončić deandre ayton Reševalni pas/Twitter
Nekdanji generalni direktor Sonc je zagovarjal svojo odločitev.

Nekdanji generalni direktor Sonc iz Phoenixa Ryan McDonough je le dober teden pred uradnim začetkom sezone izgubil svoj posel v Arizoni. Mnogi so prepričani, da je njegova odslovitev bila tudi posledica dejstva, da je na naboru lige NBA kot prvega izbral Deandreja Aytona in ne Luke Dončića.

McDonough je zdaj v podcastu Good 'N' Plenty tudi pojasnil svojo odločitev. "Težko se je bilo odločiti, saj so najboljši košarkarji te generacije izjemno nadarjeni. To se ne zgodi vsako leto. Moje mnenje je, da bo ta skupina igralcev čez nekaj časa označena za najboljšo v zadnjem desetletju, ali v zadnjih dveh desetletjih. Moj prvi nabor je bil leta 2003, ko so bili izbrani LeBron James, Carmelo Anthony, Dwyane Wade, Chris Bosh ... Letnik 2018 morda le rahlo zaostaja. Aytona smo lahko vseskozi spremljali, bil je na našem dvorišču, igral je za univerzo Arizona," je svojo obrazložitev začel razlagati McDonough, nato pa se je posvetil Dončiću.

"Pričakoval sem, da bo Luka Dončić postal novinec leta, kar se bo verjetno tudi zgodilo. Je najboljši novinec. Je izjemno nadarjen, ima že izkušnje, igral je v zelo kakovostnem tekmovanju. Bo izjemen igralec, že zdaj je odličen. A to ne pomeni, da Ayton ne bo izjemen košarkar. Tudi on je dober, če bi imel ob sebi pravega organizatorja igre, bi imel še boljše številke. Oba bosta postala fenomenalna igralca, oba bosta All Star igralca, morda bosta tudi v prvih peterkah lige. A dejal bi, da je še prezgodaj za to, da bi rekli, kdo od njiju bo boljši. Če se vrnemo le pet let nazaj, je bil Giannis Antetokounpo daleč od prve peterke novincev, enako Rudy Gobert, Steven Adams, CJ McCollum," je dejal McDonough, ki tako pričakuje, da se bo Ayton še razvijal, Dončić pa je v ligo zaradi svojih izkušenj že vstopil zelo pripravljen.

Ryan McDonough | Avtor: twitter twitter

Vseeno je Slovenec presenetil nekdanjega generalnega direktorja Sunsov: "Fenomenalen je v odločilnih trenutkih tekme, kar je redko pri mladih igralcih, še zlasti pri 19-letenm novincu, ki je prišel iz Evrope. Njegovo delo nog, ravnotežje, koordinacija... Morda me je še najbolj presenetil njegov met za tri točke, ki je celo boljši kot pred prihodom v ligo. Ima odličen 'step back', ki ga je sicer izpopolnil James Harden, le redki pa so ga sposobni izvesti in Luka je med njimi. Ob njegovi višini in hitrem izmetu je to poteza, ki jo je skoraj nemogoče braniti."

McDonough se je po pohvali Dončiću sicer hitro vrnil k Aytonu: "Če se bo še naprej razvijal fizično in mentalno, če bodo njegovi soigralci dojeli, kako ga postaviti v dobro pozicijo, bo postal dominanten igralec pod košem, eden najboljših skakalcev v ligi. Še najbolj bo moral napredovati v obrambi, a gre za pametnega fanta, ki si želi igrati in ima vse potrebne fizične lastnosti."

"Dončić in Ayton sta zame ob Jarenu Jacksonu Jr. glavna igralca v generaciji 2018. Ti trije so po mojem mnenju izstopali," je zaključil nekdanji GM.

Celotno oddajo lahko poslušate TUKAJ.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.