Šport > Košarka
84 ogledov

Tudi na vzhodu nič novega

Luka Šamanić twitter Petrol Olimpija Luka Šamanić je novi član San Antonio Spurs.
Ljubljanski košarkarji ostajajo pri eni zmagi.

Košarkarji Petrola Olimpije so v 12. krogu lige prvakov (skupina D) v gosteh izgubili z litovsko Neptunas Klaipedo s 74:82 (20:29, 42:51, 62:69). Ljubljančani tako ostajajo pri le eni zmagi v tem tekmovanju.

Košarkarji Olimpije so v Litvi opravili še eno obveznost v tretjeligaškem evropskem klubskem tekmovanju; to zanje nima več nobenega tekmovalnega pomena, saj so že zdavnaj izgubili vse možnosti za nadaljevanje, lovili pa so šele drugo zmago, ki pa se jim je na koncu spet izmuznila, tako da se niso niti oddolžili Litovcem za poraz z 88:97 novembra v Ljubljani.

Ljubljančani so prejšnji teden na domačem terenu v ligi prvakov skorajda že dobili tekmo poti Ostendeju, pa so jo izgubili v zadnji sekundi, danes so se oslabljeni zoperstavili motiviranim domačinom, ki še imajo možnosti za nadaljevanje evropske sezone. Moštvo Petrola Olimpije je v Litvo odpotovalo brez Mirze Begića, Domna Lorbka in Aleksandra Lazića.

Zaostanek iz prve četrtine, ki so ga pridelali v nekaj minutah, so gostje zaman lovili vso tekmo. Nekajkrat so bili zelo blizu, ob koncu tretje četrtine so zaostajali za sedem, v zadnji so se po trojki Jana Rebca dve minuti pred koncem približali le na 72:76. A domači niso popuščali, vselej so našli odgovor in tako mirno do konca zadržali prednost za zmago, ki Litovcem še ohranja upe na preboj v nadaljnje tekmovanje. Pri gostih je bil strelsko najbolj razpoložen Marvin Jones s 13 točkami, Jan Špan jih je dodal 11, Luka Šamanić pa deset.

"Obračun z Neptunasom smo izgubili v prvi četrtini. Zaostanek po uvodnih desetih minutah tekme je bil enostavno previsok, saj kljub temu, da smo v nadaljevanju dvoboja nekoliko prilagodili igro v obrambi in se enakovredno kosali z našimi tekmeci, domačega moštva enostavno nismo uspeli ujeti. Čestitke fantom za predstavo v drugem polčasu. Igramo veliko število tekem, zato zagotovo ni lahko igrati na vso moč čisto na vsakem obračunu," je po tekmi dejal trener Ljubljančanov Saša Nikitović.

"Dvoboj smo začeli slabo in našim tekmecem dovolili, da dosežejo preveč lahkih točk. Že v uvodnih desetih minutah so košarkarji Neptunasa dosegli kar 29 točk, kar je zagotovo preveč, če želiš računati na zmago na gostovanju. V drugem polčasu smo nato zaigrali bolje, a na koncu nam ni uspelo ujeti domačinov," pa je povedal Miha Lapornik.

Po novem porazu, 11. v 12 tekmah, so slovenski košarkarji ostali trdno prikovani na zadnje mesto skupine D. Do konca rednega dela lige prvakov sta še dva kroga. Petrol Olimpija bo v naslednjem spet gostovala, v Nemčiji pri Bayreuthu 30. januarja, tekmovanje pa bo končala 6. februarja doma proti Bešiktašu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.