Šport > Košarka
73 ogledov

Tušek se bo lahko vrnil domov

marko tušek EPA
Nekdanji slovenski reprezentant Marko Tušek, ki se je zaradi neplačevanja preživnine znašel v navzkrižju z zakonom, se bo lahko vrnil v domovino.

Marko Tušek se je slovenskim ljubiteljem košarke najbolj vtistnil v spomin kot igralec Union Olimpije, kjer je preživel pretežni del 90. let prejšnjega stoletja. V nadaljevanju svoje kariere je igral v Italiji in Španiji, kjer je služil mastne denarje,  razokšno življenje in slabe investicije pa so ga pripeljale na rob finančnega zloma.

Časi, ko je 203 centimetre visoki krilni košarkar podpisoval pogodbe v vrednosti 200, 300 tisoč evrov, so že davno mimo. Kockanje, investicije v zdravstvo in nepremičnine ter razsipno ravnanje z denarjem so dodobra oklestile njegove finančne zmogljivosti, zato ni zmogel plačevati preživnine za prvega otroka. Po prijavi nekdanje žene se je znašel na seznamu iskanih oseb slovenske policije, kar je pomenilo, da bi ga v primeru vrnitve v domovino aretirali.

Tušek je svojo plat zgodbo, pri čemer ni bežal pred odgovornostjo, razkril v obširnem intervjuju za Ekipa24.si. Z izpovedjo se je dotaknil človekoljubke Dragane Jusupović, ki je v preteklosti organizirala dobrodelni tekmi za Iztoka Puca in Nenada Stojakovića. Odločila se je, da bo v sodelovanju s predsednikom Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Matejem Erjavcem sprožila akcijo, s katero bi Tušku omogočila, da se vrne v Slovenijo, potem ko je zadnjih 11 let prebival v Črni gori, danes poroča spletni portal Kosarka.si.

''Zadeve sem se lotila, ker je Markov intervju takrat v Ekipi zame bil dobesedni klic na pomoč. Zabolelo me je komentiranje nekaterih in privoščljivost, za nekaj kar si zasluži vse drugo ne pa to. Marko je eden od košarkarjev, ki so slovensko košarko naredili prepoznavno ter ji tlakovali samostojno pot v Evropi tako na klubski kot na reprezentančni ravni. Vedno se postavim na stran šibkejšega. Je zgrešil? Je. Ga je treba utopiti v žlici vode? Ne!!! Veliko Markov hodi po svetu. Tušek je pač v nekem trenutku, ko bi moral reagirati in brcati, zamrznil. Želi rešiti zadevo, skupaj se pripravljamo na to in kmalu bo doma. Upam, da čimprej. Predvsem zaradi prvorojenca, ki ga zelo pogreša. Lotila sem se tudi zato, ker vem, kako je Marko včasih živel in koliko prijateljev je imel. Večina je zdaj v njegovi sedanji situaciji pogrnila na izpitu. Tako soigralci, agenti kot trenerji. Ne pa popolnoma vsi, da se razumemo,'' je za Kosarka.si povedala Jusupovićeva.

Tušek naj bi se zavezal, da bo poravnal nastali dolg v povezavi z neplačano preživnino, pri tem pa mu bo pomagal KZS, ki naj bi mu ponudil delo v eni izmed mlajših reprezentančnih selekcij. Na pomoč mu je priskočil tudi nekdanji košarkar Olimpije Slobodan Subotić - Pixi, ki mu išče delo v Libanonu, kjer naj bi se za Tuška zanimalo več ekip.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.