Šport > Košarka
19 ogledov

Udrih nadomeščal Dragića

beno udrih Profimedias
Ekipa Miami Heat je na gostovanju v velikem jabolku premagala Brooklyn Nets s 102:98. Ob odsotnosti Gorana Dragića je na svoj račun znova prišel Beno Udrih.

Košarkarji Miamija so v severnoameriški ligi NBA v gosteh pri Brooklynu zmagali s 102:98. Še vedno za moštvo s Floride ni zaigral Goran Dragić, zaradi poškodbe meč je izpustil osmo zaporedno tekmo, zato pa je kar 30 minut na parketu prebil Beno Udrih, ki je v tem času zbral devet točk, pet skokov, štiri podaje in ukradeno žogo.

Najboljša strelca pri Miamiju sta bila Chris Bosh in Dwyane Wade s po 27 točkami, dosegla sta tudi zadnjih 12 Miamijevih točk. "Ves čas moramo biti agresivni, ni pomembno, kdo je v igri. Ekipa stremi k učinkovitosti, posebej v ključnih trenutkih. Pri tem pa je Dwyane eden najboljših na svetu. Prišel bo do meta in ga običajno tudi zadel," je med drugim Bosh pohvalil soigralca.

Wade je ob tem imel še osem podaj, izkazal pa se je tudi Justise Winslow s 13 točkami in sedmimi skoki. "Justise je kot švicarski žepni nož. Opravi lahko marsikatero nalogo," je svojega varovanca slikovito orisal trener Erik Spoelstra. Brooklyn se je sicer dobro upiral, še 1:54 minute pred koncem je zaostajal le za točko.

New York Saše Vujačića, ki mu zaenkrat končnica beži za dve mesti, pa je na domačem parketu po podaljšku izgubil proti Oklahoma Cityju, tretji ekipi zahodnega dela lige, s 122:128. Kevin Durant je pri gostih dosegel kar 44 točk in 14 skokov, Russell Westbrook je dodal 30 točk, deset podaj in osem skokov. Vujačić je igral manj kot minuto in pustil prazno statistiko.

Durant je v zadnje pol minute uspešno izvedel štiri proste mete (skupaj 16:18) in bil najbolj zaslužen za slavje. "Samo miren moraš biti v tovrstnih situacijah. Najslabše, kar se lahko zgodi, je le poraz na košarkarski tekmi," je povedal Durant, ki je dosegel svoj strelski rekord sezone.

Liga NBA, izidi:

Brooklyn Nets : Miami Heat 98:102
Udrih 30 minut, 9 točk, 5 skokov, 4 podaje, ukradena žoga; Dragić ni igral

New York Knicks : Oklahoma City Thunder 122:128*
Vujačić se ni vpisal v statistiko

Indiana Pacers : Los Angeles Clippers 89:91
Philadelphia 76ers : Phoenix Suns 113:103
Toronto Raptors : Washington Wizards 106:89
Milwaukee Bucks : Orlando Magic 107:100
Portland Trail Blazers : Sacramento Kings 112:97
Los Angeles Lakers : Dallas Mavericks 90:92

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.