Šport > Košarka
62 ogledov

Umrl eden od 50 največjih

Nate Thurmond Reševalni pas/Twitter
NBA košarka je včeraj izgubila enega od svojih velikanov.

Nathaniel "Nate" Thurmond je po boju z levkemijo umrl devet dni pred svojim 75. rojstnim dnevom. Gre za legendo ameriške košarke, v zgodovino NBA lige se je zapisal kot prvi košarkar, ki mu je uspelo zbrati četvernega dvojčka (22 točk, 14 skokov, 13 podaj in 12 blokad) na eni izmed tekem. Dosežek je dosegel leta 1974, šlo je za njegov prvi nastop v dresu ekipe Chicago Bulls. Pred tem je branil barve moštva Golden State/San Francisco Warriors, kasneje pa je zaigral še za sedanje prvake Cleveland Cavaliers.

"Nate Thurmond je bil velikan svoje ere in eden največjih igralcev v zgodovini košarke. Velik borec s številnimi dobrimi prvinami, imel je izjemno kariero, ki ga je pripeljala tudi v Hišo slavnih. Nate je podbno strast prenesel tudi v družbeno okolje kot ambasador Golden State Warriorsov, ki so vnovčili njegovo košarkarsko znanje ter toplino in prijaznost do vseh. Ta izguba nas zelo boli," je v izjavi za javnost zapisal komisar lige Adam Silver.

Leta 1965 je za Golden State Warriors Thurmond na eni tekmi zbral kar 42 skokov, z boljšim dosežkom se lahko pohvalita le takšni imeni kot sta Wilt Chamberlain in Bill Russell. 'Nate the Great' je bil pred leti izbran v najboljšo petdeseterico košarkarjev v zgodovini lige NBA, njegovo številko 42 pa so upokojili franšizi Golden State Warriors in Cleveland Cavaliers.

Pri Bojevnikih je še vedno rekorder po zbranih minutah (30.729) in številu ujetih žog (12.771).

</di
Komentarjev 1
  • Lejla Bilković 18:17 17.julij 2016.

    Poglejte ta link: https://www.facebook.com/profile.php?id=100012671837170Toplo vam priporocam to osebo,ki mi je pomagala,ko mi je bilo v zivljenju najtezje.Imela sem velike financne tezave,dolgove iz katerih nisem videla izhoda.Z njegovo pomocjo sem se uspela vrniti ba pravo pot.Moje zivljenje ima spet smisel ...prikaži več in zato smo mu hvalezni jaz in moja druzina..Priznam bila sem zelo skepticna kar se tice teh stav,saj je veliko prevarantov v tem "poslu"in zato je resnicno tezko najti osebo,ki je iskrena in postena kot je on.Vzemite si cas in poglejte njegov profil,prepricajte se sami..Lep pozdrav!!!