Šport > Košarka
15 ogledov

Union Olimpija stavi na častno slovo

union olimpija panathinaikos evroliga EPA
Košarkarji Uniona Olimpije se bodo v petek ob 20.30 še zadnjič v tej sezoni predstavili domačemu občinstvu v tekmovanju evrolige. V devetem kolu bo njihov tekmec ruski Himki. V taboru zmajev bo zaradi poškodbe manjkal Dylan Page.

Ljubljančani so v prejšnjem kolu s porazom proti Panathinaikosu izgubili še zadnjo teoretično možnost za preboj v drugi del evrolige oziroma med šestnajst najboljših ekip v Evropi. Tako imajo do konca tekmovanja še dve preizkušnji, ta teden v Stožicah in naslednji pri Real Madridu.

Obračun z zmagovalcem evropskega pokala v prejšnji sezoni bo zato zadnja evroligaška tekma v Stožicah. Vprašanje je, do kdaj? Zaradi sprememb pravil uvrščanja v evroligo Union Olimpija v naslednji sezoni nima več zagotovljenega mesta med elito, temveč si bo morala uvrstitev izboriti preko lige Aba. V evroligo iz lige Aba vodita dve mesti, eno v kvalifikacije za evroligo, dve pa v evropski pokal.

union olimpija panathinaikos evroliga | Avtor: EPA EPA
Pri Unionu Olimpiji zagotavljajo, da se bodo potrudili za čim bolj častno slovo od domače publike. "Želimo odigrati dobro tekmo in pred našimi gledalci dati vse od sebe ter se prikazati v dobri luči. Manjkal bo naš krilni center Dylan Page, ki bo odsoten najmanj štirinajst dni, saj si je na zadnji tekmi s Cibono poškodoval mišico na nogi," pravi Filipovski.

Na prvi tekmi v predmestju Moskve so se zmaji dokaj enakovredno kosali z bogatejšo in izkušenejšo zasedbo Himkija in na koncu izgubili z desetimi točkami razlike. "Himki je vrhunska ekipa z odličnimi posamezniki. Poznamo se iz prve tekme, katero smo odigrali na visokem nivoju. Vemo, kje so njihove nevarnosti. Imajo mešanico ruskih, hrvaških in dobrih ameriških igralcev. Na prvi tekmi so bili odlično strelsko razpoloženi, predvsem Rivers in Monja," dodaja Filipovski.

Komentarjev 1
  • vico 21:25 04.december 2012.

    UPAM DA ZMAGATE PA DE SE NA NAJLEPSI NACIN POSLOVITE.CARI STE...