Šport > Košarka
13 ogledov

"Upam, da počasi prihaja čas za kolajno"

eurobasket 2015 Saša Despot
Klemen Prepelič si je za svojo predstavo proti Gruziji prislužil tudi uvrstitev v peterko kola. V pogovoru z mediji je kot ključ za zmago sicer izpostavil obrambo. "Na prosti dan morda na pivo, to pa bo to," pravi Prepelič.

Kako bi ocenili zadnjo tekmo z Gruzijo?
Tekmo smo kontrolirali od prve do zadnje minute, zame osebno je bilo to kar nekoliko presenetljivo. Zagotovo ni bilo lahko igrati po takšnem porazu proti Hrvaški. A ta ekipa je pokazala svoj timski duh, stopili smo skupaj, še zlasti v obrambi. Dovolili smo jim le 26 točk v prvem polčasu, zaustavili smo Zazo Pačulio, Manučarja Markoišvilija. Dosegli so manj kot 70 točk, kar je nil naš cilj. Jure je dejal, da bomo dobili vsako tekmo, če bo tekmec dal manj kot 70 točk. To se je tudi pokazalo.

Bilo pa je precej izgubljenih žog.
Tako je, tudi sam sem podaril vsaj tri žoge. Brez tega bi nam vsekakor bilo lažje. A napake so sestavni del košarke, če bi bili brez napak, bi že kdaj prej osvojili kakšno kolajno, a jo še nimamo. Upam, da počasi prihaja čas tudi za to.

Imeli ste sijajen met.
En dan je pač takšen, drugi ni. O tem ni smisla razglabljati. Sigurno je lepo, ampak ni realno, da bi vsaki dan takole zadeval. Če bi bilo, ne bi bil brez kluba (smeh). Ekipa je dobila to tekmo predvsem z igro v obrambi. To je odločilo.

Se pa spomnite, kdaj ste imeli nazadnje stoodstoten met?
Ne.

Ste ga sploh že imeli?
Ne vem. Dvomim.

Kako je bilo po tekmi s Hrvaško?
Zaspati nisem mogel do štirih zjutraj. Adrenalin in tudi protibolečinske tablete za koleno ne primorejo k hitremu spancu. Nikoli ni lahko izgubiti, če bi pa zmagali, bi pa bilo verjetno še huje kar se tiče spanca. Je... ga, takšen je naš šport. Tekma je bila ob devetih, danes bo več časa tudi za spanec.

Kaj boste počeli na prosti dan?
Nisem še pogledal urnika. To zmago lahko slavimo do odhoda iz slačilnice, potem je to zmago treba tako hitro pozabiti kot poraz proti Hrvaški. Na srečo bomo imeli nekaj več časa za pripravo na naslednjo tekmo. ta bo tako pomembna kot ta z Gruzijci. Prvič bomo v vlogi favorita, to moramo pokazati tudi na parketu. Zvečer na prosti dan bo čas za mogoče kakšno pivo, ampak to pa je tudi vse.

Sledi tekma z Nizozemsko. So vas do zdaj presenetili?
S prvo tekmo vsekakor (zmaga proti Gruziji, op. p.), danes pa so izgubili proti Makedoniji. Na prvi tekmi pa so bili vsekakor pozitivno presenečenje, upam, da v torek ne bodo temu prišli niti blizu.

Omenili ste, da nimate kluba. Kako je s tem?
Iskreno povedano imam eno dosti konkretno ponudbo iz lige ABA, nekaj tudi iz Španije, a o imenih klubov vam še ne morem povedati. Se pa zdaj s tem ne obremenjujem, grem le iz tekme v tekmo. Tudi agentu sem dejal, da naj me ne moti v tem času. Morda bo prišla kakšna informacija več na ta prosti dan, a treba je predvsem razmišljati o prvenstvu.

Ste zadovoljni s podporo navijačev?
Izjemno. Vse te trojke, zmage so namenjene tem ljudem, ki so tukaj z nami. To izjemno cenim od tistega domačega prvenstva do 20 let, ko smo doživljali pozitivne in negativne reči. Fantje so mi tudi povedali, kako je bilo pred dvema letoma v Sloveniji, lani pa je bilo na Kanarskih otokih, se pravi skoraj sredi Afrike, spet izjemno veliko navijačev. Zame je to lepa gesta naših ljudi, upam, da bodo prišli pe v večjem številu na naslednje dvoboje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.