Šport > Košarka
18 ogledov

Uspešen slovenski dan

Zoran Dragić Saša Despot
V prvem dnevu četrtega kroga košarkarske evrolige so nastopili vsi štirje slovenski igralci. Zmage so se veselili prav vsi.

Ruski Himki je z 88:62 premagal francoski Strasbourg in prišel do svoje tretje zmage v Evroligi. Pomemben delež ob zmagi je prispeval Zoran Dragić, ki je v 18 minutah zbral 15 točk, tri skoke, eno podajo, enkrat je uspešno ukradel žogo.

Jaka Blažič je z Laboral Kutxo gostil Anadolu Efes, v obračunu polnem preobratov pa so gledalci na koncu spremljali podaljšek. Po njem so z 92:90 slavili Baski. Blažič je v 29 minutah dal 14 točk, dvakrat je uspešno skočil, enkrat pa je ukradel žogo. Slovenski reprezentant je dosegel nekaj ključnih košev ob lovu Baskov, ki so večino tekme zaostajali za Turki. Še zlasti pomembna sta bili njegova trojka za 60:60 in koš za vodstvo s 76:75, ki ga je dosegel 58 sekund pred iztekom rednega dela.

Brose Baskets iz Bamberga je bil uspešen proti Maccabiju iz Tel Aviva z 77:66. Na klopi zmagovalne ekipe iz Nemčije je tekmo spremljal tudi mladi Aleksej Nikolić, ki pa priložnosti za dokazovanje ni dobil. Prav tako na parket ni stopil še mlajši Luka Dončić. Madridski Real se je pomeril z münchenskim Bayernom, rezultat je bil na koncu 101:99 za evropske prvake.

V petek so na sporedu preostale tekme četrtega kroga evrolige. Prvo zmago bo lovil slovenski trener Sašo Filipovski, njegova Zielona Gora bo igrala z Panathinaikosom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.