Šport > Košarka
106 ogledov

V četrtfinalu z Rusinjami

Althea Gwashavanhu Fiba Europe
Slovenska reprezentanca na evropskem prvenstvu za dekleta do 18 let, ki te dni poteka v Celju, se v četrtfinale podaja z dobro popotnico. Na zadnji tekmi drugega dela so izbranke glavnega trenerja Damirja Grgića s 87:73 premagale Hrvaško.

Mesto med najboljšo osmerico v Evropi so si slovenska dekleta zagotovila že s torkovo zmago nad Nizozemsko, proti južnim sosedam pa so le še potrdile drugo mesto v skupini F. V izločilnih bojih se bo slovenska vrsta pomerila z Rusijo. Tekma bo na sporedu ta petek, ob 18.30, v dvorani Zlatorog.

Slovenska dekleta so proti Hrvaški vodila praktično celotno srečanje, odločilen korak do končnega uspeha pa jim je uspelo napraviti šele v zaključku tretje četrtine. Poprej so se jim Hrvatice, ki so v prvem polčasu iz igre zadevale kar s 64-odstotno natančnostjo (5:7 za tri), silovito upirale. Na začetku 28. minute so se približale na 57:61, nakar so Slovenke odgovorile z delnim nizom 13:2 (74:59). Tekmo so nato mirno pripeljale h koncu.

Slovenijo je do zmage v drugem polčasu popeljala natančnost pri metih z razdalje. Petim trojkam po 20 minutah so slovenska dekleta do konca dodala še 10. Znova so prikazala borbenost in v napadu pobrale kar 16 odbitih žog, o kolektivnosti v napadu pa vse pove 19 podaj - sedem izmed njih je podelila Maja Jakobčič. Z 21 točkami, izmed katerih jih je 11 dosegla že v prvi četrtini, je sicer v slovenski vrsti tokrat izstopala Larisa Ocvirk. S 15 točkami ji je sledila Annamaria Prezelj, 12 pa jih je dodala kapetanka Alma Potočnik.

"Čestitke igralkam za zmago ter zahvala navijačem za fantastično podporo, morda celo najboljšo do sedaj. S prvim polčasom ne morem biti zadovoljen, saj smo ga v obrambi odigrali katastrofalno. Nismo se držali dogovorov iz slačilnice. V nadaljevanju smo nato strnili naše vrste in potek srečanja kontrolirali do konca. Po dnevu premora nas čaka nastop v četrtfinalu proti izjemni ekipi Rusije. Ta ima ostrostrelske branilke, ki v serijah zadevajo trojke, pod košem pa izjemno Musino. Ne glede na vse je tudi ta ekipa premagljiva. Mi se bomo dobro pripravili, na koncu pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo," je po tekmi dejal Damir Grgić, glavni trener slovenske reprezentance.

"S soigralkami smo se večino tekme držale dogovorjenega. Lahko ste videli, kaj se zgodi, če se držimo tistega, kar nam naroči trener. Sedaj je pred nami dan počitka, ki ga moramo čim bolje izkoristiti. Zahvalila bi se navijačem, ki so bili res izjemni. Na celjske tribune jih vabim tudi v petek, ko bomo v dvorani Zlatorog nastopile v četrtfinalu," pa je povedala Larisa Ocvirk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.