Šport > Košarka
1667 ogledov

V ligi NBA tokrat zapele pesti

pretep NBA youtube
Derbi večera je ponudil tudi pretep.

Aktualni prvaki Golden State Warriors so v severnoameriški košarkarski ligi NBA vpisali novo zmago. V dramatični končnici so pod domačimi obroči s 120:117 premagali Washington Wizards. V nasprotju s pričakovanji so gostje vodili večino tekme v Oaklandu, a so Bojevniki nadoknadili zaostanek kar 18 točk.

Golden State je imel v prvi četrtini veliko težav, zlasti jih je tepla neučinkovitost v metih z razdalje, ko so zgrešili kar 17 od 20 trojk, 19 sekund pred koncem prvega polčasa pa so vsi lahko spremljali pravi pretep, v konfliktu sta zaplesala domači igralec Draymond Green in gostujoči branilec Bradley Beal. Oba sta z dosojenima tehničnima kaznima morala predčasno pod prho in se nista več vrnila na parket.

Gostje so po košu Otta Porterja Jr., ki je zbral 29 točk in 10 skokov, v 30. minuti povedli z razliko 18 točk (80:62). A bojevniki presenečenja v Oracle Areni niso dovolili ter so do konca četrtine zaostanek znižali na deset točk (87:97). V zadnji četrtini sta se moštvi izmenjavali v vodstvu, domači so po košu Davida Westa povedli s 102:101, dobre štiri minute pred koncem sta bili moštvi poravnani 109:109, nato pa so domači z delnim izidom 7:0 pobegnili na 116:109. Zadnja dva koša je s prostih metov na tekmi zadel Kevin Durant, z 31 točkami najboljši igralec obračuna, gostje so imeli še devet sekund za zadnji napad, a je najprej trojko za podaljšek štiri sekunde pred koncem zgrešil John Wall, v zadnji sekundi pa še Jodie Meeks.

stephen curry Lepa gesta Šport Zvezdnik tolažil fanta, ki je ostal brez očeta

"Prvi polčas in polovico tretje četrtine smo igrali obupno. Nato pa smo se le pobrali in izkopali iz brezna, tudi po zaslugi naše rezervne klopi," je po psihično težki tekmi dejal trener domače zasedbe Steve Kerr.

Visok poraz Ostrog

Ponoči se je končal zmagoviti niz moštva San Antonio Spurs, ki je po štirih zmagah vpisalo prvi poraz v novi sezoni. Orlando Magic je bil na domačem parketu nepremagljiv in je v celoti nadigral Ostroge, razlika na koncu je bila kar 27 točk v korist domače zasedbe. Orlando je vodil celotno tekmo, največ za 36 (88:52) ob koncu tretje četrtine. Evan Fournier je za Orlando dosegel 25 točk, pri gostih pa se je LaMarcus Aldridge ustavil pri 24 točkah. Orlando je s četrto zmago prevzel vodstvo v vzhodni konferenci.

Los Angeles Lakers je doma klonil proti Toronto Raptors z 92:101, domači poraz sta vpisali tudi ekipi Charlotte Hornets, ki je izgubila proti Houston Rockets s 93:109, ter Atlanta Hawks, ki je bila slabša od Denver Nuggets s 100:105. Za Houston je James Harden vpisal trojni dvojček s 27 točkami, 11 podajami in 10 skoki.

magic johnson lonzo ball Druga pesem Šport Navijači raztrgali novinca, tako je odgovoril na parketu

Zato pa so v mestnem derbiju v New Yorku gostitelji košarkarji Knicks premagali tekmece Brooklyn Nets s 107:86 ter vpisali svojo prvo zmago v novi sezoni. Ključni igralec kratkohlačnikov je bil 2,21 metra visoki latvijski reprezentant Kristaps Porzingis, ki je dosegel 30 točk ter New York obvaroval pred črnim nizom štirih uvodnih porazov. Na domačem parketu je slavila tudi ekipa Minnesota Timberwolves, ki je s 119:116 premagala Oklahoma City Thunder.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.