Šport > Nogomet
127 ogledov

Poraza prvakov in Clevelanda, Dragić do zmage

Goran Dragić Miami Heat
Ekipa Miami Heat slovenskega zvezdnika Gorana Dragića je v severnoameriški košarkarski ligi NBA na drugi tekmi sezone doma premagala Indiano Pacers s 112:108.

Goran Dragić je v 32 minutah dosegel 23 točk, ujel je pet žog in trikrat podal ter je bil najučinkovitejši igralec Miamija, ki je na drugi tekmi sezone prišel do prve zmage.

Miami je na uvodni tekmi novega tekmovalnega obdobja izgubil proti Orlandu s 109:116; tedaj je bil najboljši posameznik nedavno končanega evropskega prvenstva Dragić s 17 točkami drugi strelec svoje ekipe. Dion Waiters je na drugi tekmi dodal 19 točk za Miami, ki je vodil že za 21 točk, v zadnjih minutah pa se je naskok skoraj povsem stopil. Ko je Dragić zadel trojko je Miami sredi tretje četrtine povedel z 87:66, nato pa so gostje dobili zadnji del z 42:25.

Tako sta bila za končni uspeh zelo pomembna prosta meta Jamesa Johnsona (14 točk) v zadnjih sekundah. Najboljši strelec tekme Victor Oladipo (28 točk) je namreč za Indiano 23 sekund pred koncem zadel trojko in svojo ekipo pripeljal le še na tri točke zaostanka (106:109). Pri Miamiju tokrat zaradi poškodbe ni igral odlični Hassan Whiteside.

"Ko smo gradili našo prednost je bila obramba zelo aktivna. Naše reakcije, položaj rok, pomaganja, to je tisto, kar si želimo in na čemer gradimo našo identiteto. V zadnji četrtini pa se je vse obrnilo na glavo in nas je prevelika usmeritev v napad pahnila v težave," je tekmo strnil trener Heat Erik Spoelstra.

magic johnson lonzo ball Druga pesem Šport Navijači raztrgali novinca, tako je odgovoril na parketu

Ekipa Los Angeles Clippers je dotolkla Phoenix Suns kar s 130:88, vendar razpoloženje po tekmi ni bilo prešerno, saj si je levo nogo poškodoval srbski branilec Miloš Teodosić, ki naj bi ga po prvih podatkih čakali podrobnejši pregledi, tudi z magnetno resonanco

Veliko bolj izenačen je bil obračun med Milwaukee Bucks in Portland Trailblazers, kjer je za slavje prvih s 113:110 poskrbel Grk Giannis Antetokounmpo. Ko je zgrešil oba prosta meta v začetku zadnje minute, takrat je njegova ekipa zaostajala za točko, je že kazalo, da bo tragični junak srečanja, a je nato ukradel žogo, zabil v naslednjem napadu in ob izdihljajih tekme še blokiral zadnji poskus tekmecev. S kar 44 točkami, ki jih je tokrat nanizal, je s povprečjem 38,3 točke prvi strelec lige.

Luka Dončić Slovenija Latvija EuroBasket 2017 Kakšne besede! Šport Zvezdnik lige NBA spregovoril o Dončiću

Še vedno pa formo iščejo branilci naslova Golden State Warriors in poraženi finalisti minule sezone Cleveland Cavaliers. Obe ekipi sta večer zaključili sklonjenih glav, s porazoma z dvomestnima številkama. Španec Marc Gasol je zbral 34 točk za Memphis Grizzlies, ki so Warriors prizadejali drugi poraz na tretji tekmi sezone s 111:101. Stephen Curry je imel pri gostih 29 točk, 13 skokov pa Kevin Durant, oba pa sta bila v zadnji minuti izključena po ugovarjanju sodnikom.

Cavaliers so izgubili doma, Orlando Magic je bil boljši s 114:93 in je Cleveland ugnal prvič po 17 porazih. Pri gostih, ki so vodili tudi za 37 točk, je bil najučinkovitejši Črnogorec Nikola Vučević (23).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice