Šport > Košarka
6896 ogledov

V NBA žalujejo ob smrti legende

Jo Jo White twitter
Poslovil se je nekdanji šampion najmočnejše košarkarske lige na svetu.

Jo Jo White, eden velikanov severnoameriške košarkarske ekipe Boston Celtics, je v karieri NBA s Kelti osvojil dva šampionska prstana v letih 1974 in 1976, pri zadnjem je bil tudi najkoristnejši igralec finala lige. Z ameriško reprezentanco je osvojil zlato kolajno na olimpijskih igrah leta 1968, sedemkrat je zaigral na All-Star tekmi lige NBA, dvakrat pa uvrščen v drugo najboljšo peterko lige. Njegova številka 10 je upokojena in visi pod stropom dvorane Keltov.  

Član ameriške Hiše slavnih je v 72. letu starosti umrl po bolezni, do katere je prišlo zaradi demence, je sporočila njegova hčerka Meka White. "Moj oče je umrl po zapletih zaradi komplikacij v zvezi s pljučnico. Trpel je za demenco, za katero je zbolel maja 2010, ko so mu odstranili možganski tumor," je dejala Whitova.

"Zelo nas žalosti smrt velikega Jo Joja Whita. Bil je pravi šampion in velik gospod. Neizmerno talentiran in briljanten na igrišču, za kar mu bomo večno hvaležni. Njegova zapuščina košarki je neprecenljiva," so med drugim zapisali na klubski spletni strani Bostona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.