Šport > Košarka
27 ogledov

Varda: "Ne bom pil kave s selektorjem"

Ratko Varda Duenas EPA
Novi center Uniona Olimpije Ratko Varda, ki se že poti na treningih zmajev, še vedno bije medijski dvoboj s selektorjem bosanske košarkarske reprezentance Sabitom Hadžićem. Razkril je, da se je zanj zanimal tudi Uniks iz Kazana in da reprezentance ne potrebuje za to, da se prek nje prodaja.

"Ponudil je smešno pojasnilo, da nisem fizično pripravljen, kar absolutno ni res. Najbolj grozno pa je, da je navedel, kako se ne vklapljam v njegov sistem. Če je treba piti kavo s selektorjem, da se vklopiš v njegov sistem, kot to počnejo nekateri igralci, je bolje, da se je končalo na ta način. Reprezentance Bosne in Hercergovine (BiH) ne potrebujem za to, da bi se prek nje prodajal. To se je do zdaj pokazalo tisočkrat in tudi nazadnje, saj sem takoj našel novi klub, Olimpijo," je nejevoljen robustni center Ratko Varda, ki je ekipo zapustil po pokalu Adecco v Ljubljani.

Njegov selektor je razložil, da je Varda zahteval minutažo, ki pa mu je Hadžić zaradi prisotnosti Mirze Teletovića, Elmedina Kikanovića ter Kenana Bajramovića ni mogel zagotoviti. "V življenju še nikoli od nikogar nisem zahteval minutaže, to je nesmisel. Pred zborom sem selektorja zaprosil, da bi izpustil EP, ker je to od mene zahteval Uniks, ki je bil zagret za podpis pogodbe. Vendar me je Hadžić prepričal, da bi moral igrati, ker bi z Mirzo Teletovićem tvorila dvojec pod obročem. Zaradi tega na koncu nisem končal v Kazanu, ampak sem prišel na reprezentančne priprave," pojasnjuje Varda.

To pa še ni vse. Varda je Hadžića novinarjem še zatožil, kako mu ni znal strokovno pojasniti, kakšen sistem igra reprezentanca BiH: "V Ljubljani smo odigrali, kakor smo pač odigrali. Po turnirju sem selektorja povprašal, po katerem sistemu igramo, saj mi to po treh tekmah ni bilo jasno. Odvrnil mi je nekako tako, da tistega, ki ga on ukaže."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.