Šport > Košarka
4110 ogledov

"Videl sem pekel na Zemlji!"

ogenj požar kalifornija Epa
Nekdanji zvezdnik košarkarske lige NBA je spregovoril o eni najbolj travmatičnih izkušenj v njegovem življenju.

Med domovi, ki so postali žrtve uničujočih požarov v Kaliforniji, je bilo tudi 5,5 milijona ameriških dolarjev vredno domovanje upokojenega ruskega košarkarja Andreja Kirilenka.

Nekdanji zvezdnik Utah Jazz, Minnesote Timberwolves in Brooklyn Nets je moral sredi noči z družino bežati pred ognjenimi zublji, ki so zajeli okoliški hrib in domovanja nekaterih hollywoodskih petičnežev.

"Bilo je noro. Na srečo sem bil doma. Prišel sem za vikend, vendar sem za nekaj dni podaljšal obisk. Prebudil sem se ob 5.30 zjutraj in cel hrib je gorel. Videl sem pekel na Zemlji. Izgledalo je kot konec sveta," je dramatične trenutke za Bleacher Report opisal Kirilenko.

"V Los Angelesu ne preživim veliko časa, večino sem v Rusiji zaradi sodelovanja s košarkarsko zvezo. Za vikende se vračam v ZDA. Neverjetno je, da sem se odločil podaljšati svoje bivanje. V času požara sem bil doma, čeprav to ni bilo mišljeno," je razkril 36-letnik.

andrej kirilenko | Avtor: EPA EPA

Družina Kirilenko je v požaru utrpela velike materialne izgube. Otroci se pred evakuacijo pograbili le najnujnejše, nato so pobrali šila in kopitar ter pravočasno zapustili nevarno območje. Na srečo so vsi odnesli celo kožo.

"Sprva nisem mogel verjeti. Mislil sem, da nas ogenj ne bo dosegel. Po poročilih sem videl, da naša hiša gori. Hitro smo morali sprejeti odločitve. Najstarejši sin je vzel šolske potrebščine in nalogo. Hčerka je vzela pobarvanke, moj drugi sin pa hokejsko opremo. Žena je tekla po dokumente in potne liste. Dobesedno smo bežali. V manj kot uri smo življenja smo spakirali v dva avtomobila. Odšli smo v hotel, a le za nekaj ur. Na srečo imamo veliko prijateljev, ki so nam priskočil na pomoč. Trenutno stanujemo pri prijatelju, ki nas je povabil v svoj dom," je povedal ruski košarkar. 

Andrej Kirilenko | Avtor: Reuters Reuters

Kirilenko je nekdanji ruski reprezentant, čigar kariera se razteza čez slabi dve desetletji (1997-2015). Začel je pri Spartaku iz St. Petersburga (1997-1998), trikrat pa je bil član moskovskega CSKA (1998-2001, 2011-2012, 2015). Pretežni del svoje kariere je preživel pri Utah Jazz (2001-2011), igral pa je še za Minnesoto Timberwolves (2012-2013) in Brooklyn Nets (2013-2014).

Z rusko reprezentanco je osvojil bron na olimpijskih igrah v Londonu (2012). Leta 2007 je postal evropski prvak, štiri leta kasneje pa se je veselil še evropskega brona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice