Šport > Košarka
22 ogledov

Volkovi pogrizli Jezernike

Kobe Bryant
1/10
Žurnal24 main
Ekipe iz lige NBA se pospešeno pripravljajo na novo sezono. Minnesota je v Londonu v O2 Areni s 111:92 nekoliko presenetljivo odpravila aktualne prvake iz Los Angelesa. Zanimivosti v galeriji.

V ponedeljek zvečer se je v Londonu nadaljeval NBA Europe Live. V O2 Areni so se pred 18.689 gledalci pomerili Minnesota Timberwolves in aktualni prvaki lige NBA, Los Angeles Lakers. Srečanje so s 111:92 dobili Volkovi, ki so v nekoliko prenesenem pomenu povsem pogrizli košarkarje iz mesta angelov. Po prvem polčasu sicer še ni prav nič kazalo na poraz LA Lakers, saj so (Kobe Bryant zaradi okrevanja po operaciji kolena je igral le prvih šest minut in se ni vpisal med strelce) vodili s 56:55. V tretji četrtini pa so si Volkovi priigrali 14 točk prednosti, ki so jo do konca le še povišali in na koncu slavili z že omenjenih 111:92.

Vujačić vs. Lakovič in Lorbek

Jezerniki bodo z Barcelono v Španiji igrali 7. oktobra, Minnesota pa se bo z New York Knicks pomerila dan prej v Parizu.

"Moji igralci so odigrali dobro, vendar LA ni igral z najboljšimi,“ je dejal trener Minnesote Kurt Rambis, medtem ko je bil Phil Jackson precej bolj slikovit in predvsem ciničen: "Minnesota je izgledala dobro, mi pa kot da smo pravkar prišli s počitnic.“ Kobe Bryant pa je dodal: "V drugem polčasu sem se želel vrniti v igro, vendar moje koleno ni bilo več ogreto. Trener Gambis me je objel in se mi zahvalil, da nisem igral (smeh).“

Pri Minnesoti sta blestela Martell Webster (24 točk) in Marcus Beasley, ki je v le 18 minutah Jezernikom nasul 21 točk. Pri prvakih je bil še najbolj razpoložen Lamar Odom (17), Slovenec Saša Vujačić je v 17 minutah ob ne preveč bleščečem metu iz igre (2/7) dosegel 7 točk ter zbral še dve podaji in dve izgubljeni žogi.

NBA Europe Live:

Los Angeles Lakers : Minnesota Timberwolves 92:111
Odom 17, Brown 13, Vujačić 7; Webster 24, Beasley 21, Love 11

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.