Šport > Košarka
5354 ogledov

Vprašal ga je, zakaj ni dobil vabila na zabavo, odgovor Dončića šokira

Luka Dončić Profimedia
Vse oči so bile v Torontu uprte v Slovenca Luko Dončića, ki je praznoval svoj 25. rojstni dan.

Slovenski košarkarski virtuoz Luka Dončić na rojstni dan ni razočaral: pobral je vso pozornost, a ne le zaradi rojstnega dne, pač pa zaradi svoje vrhunske predstave na tekmi z Raptorsi. Zaustavil se je pri norem trojnem dvojčku s 30 točkami, 11 skoki in kar 16 podajami. Po tekmi je bil razumljivo dobro razpoložen, privoščil si je nekaj igrivih odgovorov z novinarji v garderobi. 

In tako je bilo tudi ob vprašanju novinarja The Dallas Morning News. Brad Townsend, ki podrobno spremlja Dončića že od samega vstopa v ligo NBA, je 25-letnega Ljubljančana pobaral, zakaj ni dobil vabila za rojstnodnevno zabavo. "Se je morda kje izgubilo?" se je spraševal novinar, Luka pa je presenetil z odgovorom: "Ni zabave zame," je razložil. "Predrago je, moram privarčevati nekaj denarja," je hudomušno še odvrnil Dončić, ki je bil sicer v košarkarskem krogu v preteklosti znan po tem, da si je ob posebnih priložnostih rad privoščil kakšno obilno zabavo.

Dončić je sicer presenetil tudi z odgovorom na vprašanje, ali se mu 25. rojstni dan zdi kot neki večji mejnik v življenju. "Počutim se, kot da jih imam že 40, tako da ne," je odgovoril slovenski reprezentant. Ta se je v svet resne članske košarke podal že pri 16 letih, pri 18 je osvojil naslov evropskega prvaka s slovensko košarkarsko reprezentanco, pri 19 pa evroligaško tekmovanje, v katerem si je prislužil tudi naziv najkoristnejšega igralca. Sledil je odhod preko luže, vse ostalo je zgodovina. 

Dallas je sicer Lukovo rojstnodnevno tekmo v Torontu dobil s 136:125, Dončić pa se je zaustavil pri 30 točkah, 11 skokih in kar 16 podajah ter postal prvi košarkar, ki je na rojstni dan v ligi NBA zabeležil trojni dvojček z vsaj 30 točkami. Več o tekmi si sicer lahko preberete tukaj

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.