Šport > Košarka
29323 ogledov

Dončić z novo podajo 'kako je to mogoče', soigralec pa: "Lažeš!"

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je bil na svoj rojstni dan v ligi NBA izjemno razpoložen, kar se je poznalo tudi kasneje, ko se je z novinarji pogovarjal po tekmi.

Luka Dončić je na svoj rojstni dan že v prvi četrtini tekme v Torontu, ki jo je Dallas na koncu z Lukovim trojnim dvojčkom dobil s 136:125, poskrbel za potezo tekme, ko je z izjemno podajo (t. i. "no look pass"; podajo brez pogleda) zaposlil Tima Hardawaya. Ta je zadel trojko, soigralci s klopi pa so z navdušenjem pospremili novo Lukovo mojstrovino.

O podaji so tokrat zelo dobro razpoloženega Dončića, ki je včeraj za tesen poraz v Clevelandu okrivil kar sebe, v garderobi po tekmi spraševali tudi novinarji. Čudili so se, da nihče od soigralcev ni vstal s klopi. "Nihče od rezervistov ni vstal s klopi? Moram se pogovoriti z njimi," se je pošalil Dončić, ko se je v istem hipu v ozadju slišal glas Derecka Livelyja: "Lažeš! Imam posnetek." Dončić se je ob tem prešerno nasmejal.

"No, soigralci me vidijo na treningih, ko vadim vse te stvari, tako da so mogoče že navajeni na to," je sklenil Dončić. Ta je sicer po podatkih ESPN-a postal sploh prvi košarkar, ki je na svoj rojstni dan vpisal trojni dvojček s 30 točkami ali več. Na rojstni dan je sicer trojni dvojček uspelo vpisati tudi Jasonu Kiddu in Nikoli Jokiću, so še dodali pri ESPN-u. 

Dončić, ki je včeraj praznoval četrt stoletja (25 let), je sicer na tekmi v Torontu vpisal 30 točk, 16 podaj in 11 skokov. Na zadnjih devetih tekmah je vselej presegel mejo 25 točk.

dezurni@styria-media.si 

Komentarjev 2
  • jakec42 16:52 29.februar 2024.

    Dončič je res velik športnik,toda sedaj me že moti,da v nobenem časopisu ne gre brez njega,saj imamo tudi druge športnike,ki so lahko isto deležni pozornosti!