Šport > Košarka
7550 ogledov

Neverjetno, koga je Luka okrivil za boleč poraz s Clevelandom

Luka Dončić Profimedia
Nova izjemna Dončićeva predstava je bila premalo za zmago.

Košarkarji Dallasa so ponoči na neverjeten način izgubili na gostovanju v Clevelandu s 119:121. Čeprav je po asistenci Luke Dončića tri sekunde pred koncem PJ Washington popeljal Mavericke v vodstvo, je Max Struss s trojko s svoje polovice gostiteljem priigral še 38. zmago v sezoni in drugo mesto na vzhodu.

Čeprav je bil naš Luka daleč najboljši košarkar na igrišču in je tekmo končal s 45 točkami, 9 skoki in 14 podajami, se je ravno zaradi odločilnega koša nemudoma po tekmi posul s pepelom ter prevzel krivdo za poraz na svoja ramena.

"Neverjeten met. Preprosto neverjetna trojka. To je bila moja napaka, saj ga nisem dovolj hitro pokril. Mislim, da smo odigrali zelo dobro tekmo, a zdaj imamo grenek priokus," je po tekmi neverjetenega krivca za poraz našel Dončić.

Poraz je bil sicer za Dončića in soigralce še toliko bolj boleč, ker je Dallas še štiri minute pred koncem tekme vodili z lepo prednostjo 110:100. In prav Struss je bil tisti, ki ga bodo v taboru Dallasa sanjali še nekaj časa, saj je ključnih trenutkih tekme zadel kar pet trojk.

Ko se je tekma odločala, je popolnoma izgubljeno deloval tudi glavni trener Dallasa Jason Kidd, ki je bil po mnenju mnogih košarkarskih navdušencev resnični razlog za neverjeten razpad Dallasa v zadnjih minutah tekme.

A vsi vemo, da bo šampion, kot je Luka, razlog za poraz vedno najprej iskal pri sebi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 15:26 28.februar 2024.

    Jaz krivim medije, da se preveč z njim ukvarjajo.

Sorodne novice