Šport > Košarka
6959 ogledov

Durant pojasnil, zakaj je prizanesel navijačema Dončićevega Dallasa

Profimedia
Košarkarski superzvezdnik je neotesancema v dresih moštva Dallas Mavericks pogledal skozi prste.

Košarkar Phoenix Suns Kevin Durant je pojasnil, zakaj je varnostniku v American Airlines Centru, kjer domuje ekipa Luke Dončića, preprečil odstranitev dveh navijačev Dallasa, ki sta ga obkladala z žaljivkami.

Incident se je zgodil pred začetkom tekme med Phoenixom in Dallasom, ki jo slednji dobil s 123:113.

Luka Dončić NBA Šport Odlični Dončić popeljal Dallas do pomembne zmage nad velikimi rivali

Privrženca domačega moštva sta Duranta ob prihodu na igrišče ozmerjala z "jokico" oziroma "pi*ko" (angleško: "bitch"). Zvezdnika je žaljivka zmotila, zato se je odločil, da se bo z njima soočil.

Ženska je poskušala vse skupaj obrniti na šalo in Durantu seči v roko, vendar ji košarkar ni ugodil.

 | Avtor: X X

Ko jima je povedal svoje, je spet odšel svojo pot, nato pa je zgodba dobila nenavaden zasuk. Varnostnik je nameraval žaljiva navijača pospremiti s prizorišča, a se je Durant vrnil in ga prosil, naj tega ne stori.

Zdaj je 35-letni veteran pojasnil razloge za svojo odločitev.

"Kadar me ljudje zmerjajo s strahopetcem, to običajno počnejo za mojim hrbtom, a tokrat ni bilo prav velike gneče. Vem, da tega ne mislijo resno, zato ni mojem interesu, da jih vržejo iz dvorane, ker vem, da so plačali za vstopnice in popili nekaj alkohola, zato tudi razumem, kakšni postanejo ljudje v teh okoliščinah. Toda obstajajo boljši načini za pridobivanje moje pozornosti," je pojasnil košarkar Phoenixa.

"Včasih nas ne dojemajo kot ljudi. Ko jim v takšnih situacijah objasniš svoje občutke, se zelo hitro potegnejo nazaj. Zanje nismo resnični ljudje, ampak prej živali, cirkusanti in zabavljači. Razumem, da bi najraje božali živali v živalskem vrtu, ko pa se nam uspejo približati, ugotovijo, da smo tudi mi ljudje, zato bi nas morali tako tudi obravnavati. Lahko bi dosegel, da ju odstranijo iz dvorane. Nočem te odgovornosti. Nista me poškodovala, vsaj ne fizično. To niti ni bil njun namen," je dodal štirikratni najboljši strelec lige NBA.

Navijača Dallasa sta v pogovoru za teksaško radijsko postajo navedla bizaren razlog za svoje početje, Duranta naj bi namreč žalila v čast svojemu pokojnemu prijatelju, ki je košarkarskega zvezdnika imenoval "little bitch", potem ko je ta zapustil Golden State Warriors.

"Ne želim opravičevati svojih besed," je povedal navijač po imenu Luke Brawner in dodal: "Bi pa želel dodati nekaj konteksta. Midva sva se samo šalila, pri tem pa sva pozabila, da je tudi on samo človek. Vajena sva ga gledati na posnetkih. Na televizijo lahko vpijem po mili volji, zato sva se v tistem trenutku nekoliko spozabila," je obžaloval privrženec Dallasa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice