Šport > Košarka
5596 ogledov

Noro! Največji kritik povsem obrnil ploščo: "Edini, ki lahko zaustavi Luko, je ..."

Luka Dončić Profimedia
Celo Kendrick Perkins je bil po zadnjih neverjetnih predstavah Luke Dončića poln komplimentov na račun odličnega Slovenca.

Ne boste verjeli, dežurni kritik Luke Dončića in njegove igre, Kendrick Perkins, tokrat preprosto ni mogel več ignorirati izjemnih predstav našega NBA junaka. Luko je označil celo za velikega LeBrona Jamesa, minus atleticizem.

Perkins, nekdanji zelo solidni center v ligi NBA, ki se lahko pohvali s šampionskim prstanom iz leta 2008 (Boston Celtics), se po končani košarkarski karieri ukvarja z vlogo strokovnega analitika za televizijsko mrežo ESPN. S svojimi bizarnimi mnenji in izjavami bolj velja za kakšnega klovna, kot resničnega strokovnjaka, ljudje pa ga gledajo in poslušajo, da se mu smejijo, ne pa, ker bi resnično spoštovali njegovo mnenje.

A tudi "Perk" tu in tam zadane žebljico na glavico. Potem ko je bil večji del Lukove mlade kariere dežuren kritik igre našega Dončića, oziroma je vedno imel raje druge igralce, ki se jih je primerjalo z našim čudežnim dečkom, je tokrat povsem obrnil ploščo. Iz njegovih ust so se namreč kar vsule pohvale na račun Luke.

"Luka Dončić je po mojem mnenju LeBron James, minus atleticizem. Ko govorite o sposobnosti, da prevzame nadzor nad igro, da se ga nasprotniki bojijo, ne morete narediti ničesar, da bi ga lahko ustavili. Edini človek, ki lahko ustavi Luko, je Luka. Ko ima slabši večer. Pe še to govorimo le o strelskem izkupičku. Na igro vpliva na toliko načinov. Pritiska na obrambo, na sodnike, pride do črte prostih metov ..."

"Ima dobra dva metra, dobrih 100 kilogramov in kar počne iz večera v večer ... Zdi se mi, da svet tega ne opazi dovolj. Zato pa to opazi liga. Ko se pripravljajo na njega, ne vedo, kako ga zaustaviti. In vem, da je zahod poln dobrih ekip in ali bi izbral Dallas, da bo šel do konca? Absolutno ne. Toda vem, da se mnogo ekip zaradi Luke Dončića boji igrati proti Dallasu," je Perkins s svojim mnenjem v oddaji First Take kar nekoliko presenetil sovoditelja Stephen A. Smitha in Briana Windhorsta, ki prav tako nista najbolj naklonjena mlademu Slovencu.

"In slišali smo, kaj je Jason Kidd pred kakim mesecem izrekel o Dončiću. Primerjal ga je z LeBronom Jamesom, Magicom Johnsonom in Michaelom Jordanom. Izrekel je ta tri imena in Jasona Kidda so zaradi tega zmerjali z vsemi možnimi žaljivkami. Toda na koncu so se ti komentarji izkazali za povsem upravičene," je zaključil novi veliki navdušenec nad igro našega mladega zvezdnika.

Ali Perk in Kidd morda tokrat celo malo pretiravata? Najlepši odgovor nudi naslednji podatek ... Luka in LeBrona sta edina košarkarja v zadnjih 40 letih, ki sta pred svojim 25. rojstnim dnem presegla mejo 10.000 točk, 3.000 skokov in 3.000 asistenc. Ali Kidd in Perkins resnično pretiravata?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • silvo 22:54 24.februar 2024.

    Luka je CAAAARRRRRR v košarki.

  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 17:21 24.februar 2024.

    He, he beli mulc iz Slovenije šola vse črne brate, ki so mislili, da so izumili košarko...

  • jakec1575 14:00 24.februar 2024.

    super je. vedno znova inovativen

Sorodne novice