Šport
40094 ogledov

Strokovnjak Luko označil kot najlepši primer, kaj je narobe z ...

Luka Dončić Profimedia
Vzhod je na tekmi zvezd All-Star visoko ugnal Dončićev zahod, Slovenec pa je tekmo odigral brez prave volje in energije.

Košarkarji vzhodne konference so na revialni tekmi zvezd severnoameriške lige NBA na krilih 39 točk Damiana Lillarda z 211:186 premagali zahod, za katerega je igral tudi slovenski zvezdnik Luka Dončić.

Ob katastrofalnih obrambah in neresnosti na obeh straneh je prvič v zgodovini kateri od ekip uspelo preseči 200 točk, kolikor so jih tokrat zbrali igralci vzhodne konference. Presegli so 196 točk zahoda iz leta 2016.

Padel je tudi skupni rekord v točkah iz leta 2017, ki so ga igralci tokrat s 397 izboljšali za 23 točk. Ekipa vzhoda je zadela 83 od 146 metov (56,8-odstotni met) iz igre in dodala rekordnih 42 trojk, šest več od prejšnjega rekorda ekipe LeBron iz leta 2019.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Dončić, ki je nastopil na svoji peti tekmi zvezd, od tega je bil še četrtič član začetne peterke, se je kot ponavadi na revialnem nastopu bolj kot ne zabaval in tekme ni vzel niti najmanj resno. Večer je končal s po sedmimi točkami, skoki in podajami, več pozornosti kot z igro pa je požel z izjemno elegantno opravo ob prihodu v dvorano Gainbridge Fieldhouse ter tudi z neuspelim zabijanjem.

"Rekel bi, da sem se malo precenil. Jaz ne zabijam," je med tekmo o neuspelem poskusu v smehu dejal 24-letni Slovenec, ki se je sicer veliko družil s srbskim zvezdnikom Nikolo Jokićem, skupaj pa sta na ogrevanju in tiskovnih konferencah občinstvo zabavala s svojimi vragolijami.

"Vesel sem, da igram z Nikolo, z njim se vedno zabavava. Na takšnih tekmah je pomembno predvsem, da se nihče ne poškoduje, drugo je zame povsem postranskega pomena," je o svoji nič kaj vidni vlogi na tekmah All-Star dejal Dončić.

Mnoge ljubitelje košarke moti takšen odnos, saj si želijo videti tekmo v dosti bolj tekmovalnem ozračju, kjer bi bilo igralcem dejansko mar in se jim ne bi šlo zgolj za zabavo. NBA strokovnjak Brian Windhorst tako predlaga, da bi liga na tekmi vseh zvezd igralce preprosto začela plačevati glede na njihov uspeh, saj jih očitno nič drugega več ne motivira. Kot najlepši primer je izpostavil ravno našega Dončića.

"Težavo rešiš tako, da igralcem napišeš ček. NBA trenutno poizkuša prodati tekmo vseh zvezd, so ravno sredi pogajanj glede medijskih pravic in še naprej si želijo imeti vrhunski izdelek. Toda samo poglejte si Luko Dončića. Gre za človeka, ki je najboljši strelec lige. In na tej tekmi je dosegel sedem točk. Na nasprotni koš je vrgel iz lastne rakete in se iz tega še norčeval. Očitno je, da mu je vseeno. Ja najboljši strelec lige, a se mu je zdelo pomembno, da doseže sedem točk, obenem pa se je skozi celotno tekmo smejal ..."

"Če jim ne date drugačnega razloga, bodo tako pač reagirali. Lahko debatiramo, da gre za napačno politiko in da se sploh ne bi smeli znajti v tem položaju, toda v takšni situaciji pač smo trenutno. Poglejte, igralci se zabavajo in nimajo pravega razloga, da bi spremenili zadevo in se nehali zabavati ter se dejansko spotili," je Windhorst opisal, kaj je vse bolj narobe s tekmami zvezd.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • GarBollo001 17:21 20.februar 2024.

    Ko sem tekmoval v veleslamu, sem se vso stezo smejal. DANES PA IZVEM, DA SE NE BI SMEL, Aja, pa še to: ZMAGAL SEM.

  • Ender3 14:36 20.februar 2024.

    Kaj je narobe naj avtor prihrani zase..Dovolj imamo Dončića in njegovega kariernega življenja..

Sorodne novice