Šport > Košarka
8103 ogledov

Noro, kaj je uspelo Luki! V zadnjih petih sezonah se to še ni zgodilo!

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je bil še enajstič v zadnjih petih letih razglašen za igralca tedna na zahodu.

Slovenski košarkarski superzvezdnik Luka Dončić je bil izbran za igralca tedna v zahodni konferenci lige NBA! Na vzhodu je ta čast pripadla igralcu Cleveland Cavaliers Donovanu Mitchellu.

Luka je to priznanje prejel že drugič v tej sezoni in še enajstič v karieri, oziroma v zadnjih petih sezonah. V tem časovnem obdobju ni nobenemu drugemu igralcu v ligi uspelo osvojiti toliko priznanj za igralca tedna na zahodu, kot našemu mlademu zvezdniku.

Dončić je v preteklem tednu popeljal Dallas Mavericks do štirih zmag na štirih tekmah. Imel je povprečje 31,3 točke, 10,5 skoka, 8 podaj in 1,8 ukradene žoge v 37,5 minutah igre. Iz igre je metal 51,3-odstotno ter 44,2-odstotno za tri točke.

Dallas je pod poveljstvom Luke tekmece - v gosteh je ugnal New York, Philadelphio in Brooklyn ter doma Oklahomo City - v zadnjem tednu premagoval s povprečno razliko 21,8 točke.

Prav tako je Luka na tekmi z Brooklyn Nets postal prvi košarkar v zgodovini z vsaj 35 točkami, 18 skoki in 9 asistencami ob največ eni izgubljeni žogi.

24-letni Ljubljančan je sicer tik pred vikendom All Star, na katerem bo sodeloval petič in četrtič tekmo začel v prvi postavi, tudi prepričljivo prvi strelec lige NBA s povprečjem 34,5 točke.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice