Šport > Košarka
220 ogledov

V Olimpijo se vrača ljubljenec ljubljanskih navijačev

Alen Omić Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Alen Omić se vrača v zmajevo gnezdo.

Slovenski košarkar Alen Omić se bo za zaključek tekmovalne sezone 2023/24 vrnil k ljubljanski Cedeviti Olimpiji, so sporočili iz tabora zmajev. Omić, ki je dres Ljubljančanov nazadnje nosil minulo sezono, je prvo polovico letošnje sezone preživel na Kitajskem in v Franciji.

V Tuzli rojeni 216 centimetrov visoki košarkar je dres ljubljanskega kluba prvič nosil med letoma 2012 in 2015, z zmaji pa je takrat dvakrat osvojil naslov slovenskega superpokalnega in enkrat naslov slovenskega pokalnega prvaka. V dresu Cedevite Olimpije, ki se ji je znova pridružil novembra 2021, je Omić nato osvojil še dva naslova slovenskega prvaka, dva naslova pokalnega prvaka in en naslov slovenskega superpokalnega prvaka.

"Po odhodu Karla Matkovića smo pod obročema iskali nekoga, ki nam lahko v kratkem času priskoči na pomoč in ki hkrati pozna okolje. Rešitev smo našli v Alenu, ki nam bo lahko v veliko pomoč, ne le v zaključku sezone v regionalni ligi, temveč tudi v slovenskem pokalnem tekmovanju in državnem prvenstvu. Alen ima ogromno izkušenj, verjamemo pa, da se bo v dresu Cedevite Olimpije vedno boril za vsako žogo in na ta način pomagal ekipi do novih uspehov," je ob podpisu pogodbe povedal športni direktor Cedevite Olimpije, Vlado Ilievski.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice