Šport > Košarka
19823 ogledov

Najbolj prepoznaven analitik udaril: "Luka je odgovoren za nastalo situacijo!"

Stephen A.Smith Youtube
Stephen A. Smith si je dal duška na Lukov račun.

ESPN-ov zloglasni analitik Stephen A. Smith je znova udaril. Človek, ki je bil katastrofalen košarkar in se je uveljavil kot analitik zgolj zato, ker s svojimi pompoznimi in mnogokrat neuravnovešenimi izjavami zabava množice, se je namreč spravil nad košarkarja, ki je na zadnjih treh tekmah skupaj dosegel kar 146 točk. Govorimo seveda o Luki Dončiću.

Naj najprej poudarimo, da Smith ni nikoli veljal za velikega Lukovega navdušenca. Tu in tam se je sicer priključil mnenju množic in pohvalil Luko za njegove predstave. A sam dobro ve, da bo njegovo mnenje dosti bolj zažgalo in se bo o njem govorilo, če bo nasprotoval splošnemu prepričanju.

Ko je Luka pred dnevi dosegel zgodovinskih 73 točk na tekmi proti Atlanta Hawks in je ves svet govoril o neverjetni predstavi mladega Slovenca, Smith ni priznal, da je šlo za eno najboljših košarkarskih partij vseh časov, temveč je ves čas govoril le o slabi obrambni predstavi Atlante ter kako bi Hawks moralo biti sram, da so dopustili kaj takšnega. Seveda je le nekaj dni pred tem hvalil Joela Embiida, ki je San Antoniu natresel 70 točk.

Stephen A.Smith | Avtor: Youtube Youtube

Zdaj pa je Smith udaril z novimi izjavami. V dneh, ko Luka na tekmo povprečno dosega skoraj 50 točk, je Dončića označil za slabega menedžerja ekipa ter enega glavnih razlogov, da Mavericks v zadnjih letih ne uspejo sestaviti zmagovalne ekipe.

"Ali ni za nastalo situacijo odgovoren tudi Luka, ki ni vztrajal, da Dallas za vsako ceno obdrži Jalena Brunsona? Ko pogledamo Mavericks, se moramo vprašati to vprašanje ... Je bil Kyrie Irving resnično boljša opcija od Brunsona? Ker z Brunsonom so bili v konferenčnem finalu. Lani niso prišli niti v končnico!" je Smith kot eno največjih napak Dallasa v zadnjem času izpostavil odhod Brunsona.

Pri tem je kot enega glavnih krivcev izpostavil Dončića, ki naj bi po njegovem storil premalo, da bi odličnega organizatorja igre zadržali v Dallasu. Smith pa seveda ni omenil, da je Luka večkrat izpostavil, da bi si želel še naprej igrati z Brunsonom ter da si ga je Dallas dejansko želel zadržati, a se je Jalen odločil, da si želi igrati pod vodstvom očeta, ki opravlja vlogo pomočnika trenerja pri New York Knicks. Dvomimo, da bi Luka lahko naredil karkoli, kar bi Brunsona prepričalo drugače.

Luka Dončić in Jalen Brunson | Avtor: Profimedia Profimedia

"Gledam Dallas in gledam Luko, za katerega vsi vemo, da je superzvezdnik. Presneto, ali ne bi moral vztrajati, da Jalena Brunsona zadržite v Dallasu? Ker ko govorimo o Dallasu, govorimo o Luki in Kyrieju. Pri tem pa ignoriramo dejstvo, da so imeli Brunsona. Bil je tam, imeli ste ga. Bili ste v konferenčnem finalu. Samo pravim," je še naprej pompozno razlagal Smith, potem ko so Knicks z odličnim Brunsonom dobili že osmo tekmo zapored, oziroma že štirinajsto izmed zadnjih šestnajstih.

Ves košarkarski svet sicer ve, da sta za kadrovsko politiko pri Dallasu odgovorna lastnik ekipe Mark Cuban in generalni menedžer Nico Harrison ter da se Luka ne meša v podobne odločitve. Redki so namreč košarkarji, ki imajo dovolj vpliva, da lahko odločajo o klubski politiki in Luka nikoli ni želel biti takšen tip igralca. Navsezadnje je tudi Evropejec, produkt evropske košarkarske šole, kjer bi bilo kaj takega povsem nezaslišano. A za visoko gledanost je Stephen A. Smith pripravljen izreči karkoli, pa naj bo še tako nesmiselno.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Pepe007 13:06 01.februar 2024.

    A je ta komentator kdaj živel v socializmu? V socializmu je bilo namreč moderno, da bi naj delavec odločal. Luka je delavec, ni šans, da bo v ZDA v podjetju odločal o finančnih zadevah, ki so stvar lastnika in glavnega managerja.

  • Ender3 12:53 01.februar 2024.

    Glavna neslovenska tema Dončić..Zakaj nam je tega bilo..

Sorodne novice