Šport > Košarka
14106 ogledov

Pri Dallasu govorijo eno, počnejo drugo! Luka: "Po pravici, komaj čakam, da ..."

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je v roku 22 ur odigral kar 91 minut košarke in dosegel 101 točko.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je s svojimi Dallas Mavericks po rekordnem večeru in zmagi proti Atlanti tokrat s Teksašani izgubil proti Sacramentu s 115:120. Po rekordnem večeru v severnoameriški ligi NBA, ko je proti Hawks dosegel kar 73 točk, je dan kasneje proti Kings v statistiko vpisal trojni dvojček z 28 točkami.

Dončić je še drugo zaporedno noč na parketu prebil okoli 45 minut, tokrat 46:09 minute, ob tem pa dosegel 28 točk, 17 podaj ter 10 skokov. Imel je še dve ukradeni in tri izgubljene žoge ob eni blokadi. Pred dvobojem je bil sicer po navedbah iz kluba njegov nastop vprašljiv zaradi načetega gležnja.

Luka Dončić NBA Šport Po velikem zaostanku napeta končnica, Luka do trojnega dvojčka

Toda Luka je vseeno stisnil zobe, a tokrat za razliko od večera v Atlanti ni bil posebej razpoložen pri metu. Zadel je 9 od 26 poskusov iz igre (1/9 za tri točke).  "Poglejte le, kaj je storil v zadnjih dveh večerih. V povprečju dosega trojni dvojček in 'milijon točk', napravi vse, kar od njega zahtevamo. Moramo mu le najti nekaj pomoči in biti pri tem konstantni. Od njega zahtevamo vse in se trudi," je po tekmi za spletno stran ekipe o svojem prvem zvezdniku dejal trener Dallasa Jason Kidd.

"Mislim, da smo se dobro borili. Ponosen sem na ekipo. Seveda nismo zmagali, ampak mislim, da smo se res dobro borili," pa je po tekmi na kratko dejal slovenski as, ki se je ozrl tudi na to, da je v zadnjih 22 urah na igrišču preživel kar 91 minut igralnega časa. "Oh kako sem izmučen. Po pravici povedano, komaj čakam, da grem spat," je bil po dveh tekmah v dveh večerih vidno izmučen naš mladi zvezdnik.

Pri Dallasu je sicer znova manjkal drugi zvezdnik ekipe Kyrie Irving, ki je to sezono odigral le 27 od 46 tekem. Tako Luki ni preostalo drugega, kot da sam poveljuje igri Dallasa in še drugi večer zapored na parketu preživi več kot 45 minut. Skupaj je sicer v obdobju vsega 22 ur igral kar 91 minut ter zbral 101 točko, 20 skokov in 14 asistenc. Luka je s to noro statistiko postal šele prvi košarkar v zgodovini, ki je imel tekom dveh zaporednih tekem povprečje vsaj 50 točk in trojni dvojček.

Luka je sicer igralec z drugo največjo minutažo v celotni ligi. Čeprav pri Dallasu ves čas ponavljajo, da bodo nekoliko omejili njegovo minutažo, njihov prvi zvezdnik v povprečju na tekmo preživi na igrišču kar 37,3 in zaostaja le za Tyresom Maxeyem iz Philadelphie 76ers, ki povprečno na noč igra 37,5 minut. Nič čudnega, da je Luka po tekmah tako izmučen, pogoste pa so tudi številne poškodbe.

Naslednji dvoboj košarkarje iz Teksasa zdaj čaka v noči s ponedeljka na torek doma proti Orlando Magic (23-22). Upamo, da se bo Luka do tekme uspel nekoliko spočiti, saj ga Mavs, ki so z izkupičkom 25 zmag in 21 porazov še naprej na osmem mestu zahodne konference, nujno potrebujejo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Idioti 08:12 29.januar 2024.

    Dalllas potrebuje Zmaga Sagadina , pa bo prvak , s Kidom nikol !

  • Ender3 13:41 28.januar 2024.

    S tem Dončićem domači mediji hudo pretiravate..

Sorodne novice