Šport > Košarka
613 ogledov

Dončić tekmo kariere odigral na obletnico velike tragedije

Dončić Print Screen
Luka Dončić se je po epski predstavi na obračunu z Atlanto spomnil na tragično preminulega Kobeja Bryanta.

Najboljši slovenski košarkar Luka Donćić je tekmo kariere v ligi NBA, na kateri se je podpisal pod 73 točk ob zmagi na Atlanto Hawks, odigral na četrto obletnico tragične smrti legendarnega Kobeja Bryanta.

Petrkatni prvak lige NBA in legenda Los Angeles Lakers je preminil 26. januarja 2020 v helikopterski nesreči v kalifornijskem Calabasasu. Nesreča je bila usodna za devet ljudi, med žrtvami pa je bila tudi Bryantova 13-letna hči Gianna.

Luka Dončić Zgodovinsko Šport Luka s četrtim dosežkom v zgodovini lige NBA po številu točk na eni tekmi

Dončić se je na novinarski konferenci po zmagi nad Atlanto poklonil enemu najboljših košarkarjev vseh časov. "Neverjetno. To je res nekaj posebnega. Vsi smo imeli radi Kobeja. To je bila velika tragedija, ne morem verjeti, da so minila že štiri leta. Zato je to nekaj posebnega, da se je to zgodilo prav na ta dan. Seveda si želim, da bi bil tukaj z nami," je dejal slovenski košarkar.

Dončić je s 73 točkami dosegel četrti najboljši strelski izkupiček v zgodovini lige NBA in se na večni lestvici približal Bryantu, ki z 81 točkami zaseda drugo mesto. 

Luka Dončić Boleč opomnik Šport Šok in bolečina! Navijači Atlante skrušeni zaradi Dončića

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.