Šport > Košarka
1466 ogledov

Tragedija trese evropsko košarko! Odlični košarkar in trener dočakal le 46 let

Lior Lubin Twitter
Iz Izraela prihajajo tragične novice, saj je pri 46 letih preminil nekdanji odlični košarkar ter aktualni trener Hapoel Be'er Sheve Lior Lubin.

Medtem ko si košarkarski svet še ni povsem opomogel po nedavni smrti srbskega košarkarskega strokovnjaka Dejana Milojevića, ki je bil star vsega 47 let, je zdaj ob enaki starosti svet zapustil še nekdanji odlični izraelski košarkar in priznani trener Lior Lubin, ki je izgubil bitko z rakom.

Nekdanji izraelski državni prvak z Maccabi Tel Avivom in najboljši asistent izraelske lige iz leta 2000, je bil dolgotrajno bitko z rakom, v zadnjem času pa se je njegovo stanje drastično poslabšalo. Zdravniki so mu na pregledih razložili, da so možnosti, da ozdravi, zelo majhne, zato se je odločil, da prekine zdravljenje in svoje zadnje dni preživi v družbi svoje družine in najbližjih.

Lior Lubin | Avtor: Profimedia Profimedia

Med temi je bil tudi trenutni glavni trener Maccabija Oded Kattash, katerega je po pisanju tujih medijev izguba prijatelja in trenerskega kolega močno prizadela

Lubin je bil sicer zelo cenjen v evropski košarki (izraelski klubi namreč nastopajo v evropskih tekmovanjih ter pod okriljem evropske košarkarske zveze) zaradi svojega izjemnega doprinosa h košarki v Izraelu.

Lior Lubin | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekdanji izraelski reprezentant je večji del svoje igralske kariere preživel v domovini, kjer je branil barve tamkajšnjih velikanov, kot so Maccabi Petah Tikva, Ironi Ramat Gan, Maccabi Tel Aviv in Hapoel Tel Aviv. Igral je tudi v Ukrajini za Azovmaš, v Grčiji za Apollon Patras in v Bolgariji za CSKA Sofio.

Še večji pečat pa je pustil tekom svoje trenerske kariere, v kateri je vodil Hapoel Gilboo Galil, Hapoel Holon, Maccabi Ashdod, Ironi Ness Ziono ter od leta 2022 pa vse do svoje smrti Hapoel Be'er Shevo. Opravljal je tudi vlogo pomočnika na klopi izraelske reprezentance ter svoj čas tudi dveh evropskih velikanov, Maccabi Tel Aviva in Panathinaikosa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice