Šport > Košarka
4847 ogledov

Kako je veliki zvezdnik ponižal Luko! O tej akciji govori ves svet!

Luka Dončić Profimedia
Jaylen Brown je z neverjetno akcijo osmešil Luko Dončića

Ekipa Dallas Mavericks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA izgubila proti trenutno najboljšemu moštvu v ligi, v Dallasu so Boston Celtics slavili s 119:110. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je za gostitelje dosegel 64. trojni dvojček v karieri, 33 točk (met 12:30), 18 skokov in 13 podaj, a sta ga vseeno zasenčila Jayson Tatum, ki je prispeval 38 točk, ter predvsem Jaylen Brown, ki je dosegel 35 točk, obenem pa v številnih medsebojnih dvobojih tokrat celo nadigral slovenskega zvezdnika.

Še posebej velja izpostaviti odlično obrambo, ki jo je Brown uprizoril na Luki (Dončić je kljub 33 točkam iz igre metal le 40-odstotno ter 25-odstotno za tri), ter akcijo iz sredine druge četrtine, ko je Brown v napadu ob vodstvu 47:39 napadel Dončića, mu z izjemnim preigravanjem "polomil gležnje", tako da je Luka končal celo na tleh, nato pa suvereno zadel z vrha rakete.

Brownova akcija je bila celo tako spektakularna, da so posnetek zavrteli kar na velikem ekranu v dvorani, pa čeprav so bili Dallas Mavericks domačini in je šlo za tako imenovani "I Feel Slovenia" večer, ko naj bi še posebej slavili vezi med Dallasom in našo državo. A ljudje, ki nadzirajo veliki ekrani vseeno niso imeli milosti do našega zvezdnika, kar je zelo razjezilo Tim Hardawaya Jr., ki je izgubil živce ter pobesnel nad ljudmi, ki so bili zadolženi za upravljanje z velikim ekranom.

Da to ni bilo najbolj potrebno, se je po tekmi strinjal tudi Brown. "Nisem opazil, da so akcijo zavrteli na velikem ekranu. To je noro. Nekdo bi moral izgubiti služno, če so res napravili kaj takega." Prav tako iz odlične akcije, s katero je pošteno osmešil Luko, ni želel delati prevelike drame, temveč je poudaril, da se kaj takšnega lahko zgodi vsakomur.

"Bil sem zgolj agresiven, to je bilo vse. Gre pač za košarko. Treba ga je pohvaliti, ker je poizkušal igrati obrambo, toda bil sem dovolj agresiven, to je bilo to. Kadarkoli se lahko zgodi, da se sam znajdeš na drugi strani takšne akcije. Šlo je zgolj za dobro akcijo," ni želel delati iz muhe slona veliki zvezdnik Keltov.

Se je pa po tekmi izjemni akciji Browna poklonil tudi naš Luka. "Videl sem ta posnetek akcije. Ne morem lagati, res je bilo lepo. Znašel sem se na tleh in sem zgolj molil, da bi zgrešil, a je zadel. Dal sem vse od sebe, ampak je šlo za res lepo potezo," pa je Brownovo potezo pohvalil Luka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Ender3 12:34 23.januar 2024.

    Kod, da bi to koga zanimalo..!

  • rd2dmk2 11:31 23.januar 2024.

    ja no poli, sam una v tekočinjena.

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 11:20 23.januar 2024.

    Idioti,spotaknil se je ob njegovo nogo in nič drugega!!!

Sorodne novice