Šport > Košarka
7016 ogledov

NBA šampion o slovesu: Kaj takšnega še nisem videl

Dejan Milojević Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanović
Dvoboj med nekdanjima kluboma Dejana Milojevića so spremljali tudi na zahodni obali ZDA.

V ligi ABA je bil v ponedeljek na razporedu dvoboj med Partizanom in Mego, kluboma v katerem je deloval Dejan Milojević. S prvim je kot igralec osvojil dva od svojih treh nazivov najkoristnejšega igralca jadranske lige (enega tudi z Budućnostjo), v drugem pa je uspešno opravljal trenersko funkcijo.

Milojević je umrl pred slabim tednom dni zaradi srčnega napada med skupno večerjo NBA ekipe Golden State Warriors. Pri eni izmed najuspešnejših ekip zadnjega desetletja je Milojević deloval kot pomočnik glavnega trenerja Steva Kerra.

Slednji je čez lužo spremljal dogajanje na tekmi v Beogradu, kjer so se pred prvim žvižgom navijači Partizana spomnili legende kluba. V Štark Areni se je zbralo 23.000 gledalcev.

Dejan Milojević | Avtor: Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanović Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanović

"Ne vem, če je kdo od vas videl, kaj se je dogajalo," je na srečanju z mediji dejal Ker in nadaljeval: "Kaj takšnega tudi sam še nikoli nisem videl. S celotno ekipo smo si ogledali počastitev, ki so jo navijači in oba kluba namenili Dekiju. Bilo je neverjetno. Dobili smo boljši vpogled v to, kaj je Deki pomenil svojim rojakom. Seveda je bil izjemno pomemben tudi za nas, za nami je čustveno uničujoč teden." 

Pri Golden Statu so sicer v ponedeljek opravili prvi trening po smrti svojega trenerja, pred tem sta bili prestavljeni tekmi z Utahom in Dallasom. "Težko je opisati zadnje dni. Srce parajoče, grozno. To je najbolj žalosten trenutek, ki sem ga doživel v ligi NBA. Izgubiti nekoga, ki ti je tako blizu, in nato videti, kako trpi njegova družina. Šok, čustva, izjemna ljubezen, ki so jo izkazali po vsem svetu," je zaključil Kerr, ki je v svoji igralski karieri osvajil pet šampionskih prstanov (tri s Chicagom, dva s San Antoniom), kot trener Golden Stata pa je bil še štirikrat prvak lige NBA.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice