Šport > Košarka
18691 ogledov

Luka besnel zaradi neverjetne bedarije Kidda, ki bi Dallas skoraj stala zmage

Luka Dončić Profimedia
Dončić je s 45 točkami vodil Dallas do zmage nad Orlandom.

Ekipa Dallas Mavericks je v severnoameriški ligi NBA v bizarni končnici tekme doma vendarle premagala Orlando Magic s 131:129. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je vodil zmagovito domačo zasedbo s 45 točkami, 15 podajami in devetimi skoki v 43 minutah igre.

Dončiću, ki je še tretjič zaporedoma igral vsaj 43 minut (na prejšnjih dveh po 45 in 46), je v napadu izjemno pomagal Tim Hardaway Jr. s 36 točkami, oba skupaj pa sta dosegla 54 od 70 točk Dallasa v drugem polčasu in 27 od 35 v zadnji četrtini. Dereck Lively II je dodal 20 točk in 11 skokov, Jaden Hardy pa 20, od tega 18 v prvem polčasu.

Luka Dončić NBA Šport Preobrat, velika drama, Luka čez 40 za tesno zmago

Dallas, ki je zaradi poškodbe prsta četrtič v nizu igral brez osemkratnega udeleženca tekme vseh zvezd Kyria Irvinga in članov prve peterke Derricka Jonesa Jr. in Danteja Exuma, je ob polčasu zaostajal s kar 61:77. Nato je z delnim izidom 31:9 zadnjo četrtino začel s prednostjo sedmih točk (96:89).

A se gostje niso predali, dve minuti in 23 sekund pred koncem tekme so povedli s 119:118. Sledile so štiri zaporedne točke domačih, od tega trije uspešno zadeti prosti meti, in Dallas je ponovno vodil s 122:119. A tu se je prava drama šele začela.

Čeprav je zgolj 28 sekund pred koncem Dallas vodil za 5 točk, so se stvari zakuhale, ko je najprej v napadu zadel Franz Wagner, Mavericks pa so po prejetem košu žogo podali do Hardawaya, katerega sta nemudoma ob avt črto pritisnila dva igralca Orlanda.

Čeprav je imel na voljo še dve minuti odmora, je glavni trener Dallasa Jason Kidd zgolj nemo opazoval, kako se njegov igralec muči ter na koncu tudi napravi korake in izgubi žogo. Seveda bi Kidd v tem primeru moral vzeti eno izmed preostalih minut odmora, s čimer bi rešil Hardawaya iz nehvaležne pozicije, Dallas pa bi začel nov napad iz strani.

Hardaway in Luka sta bila po sami akciji vidno frustriran nad Kiddom, kateremu sta jezno gestikulirala, zakaj, za vraga, ni posegel po minuti odmora. "O, človek, pričakoval sem, da bo trener vzel minuto odmora, saj sem bil ujet in imeli smo še nekaj minut odmora. A kot kaže, je v tej situaciji zaupal meni, da bom kot veteran prepoznal situacijo. Krivdo tako prevzemam nase," je sicer po tekmi in novi zmagi poskušal strasti nekoliko umiriti Hardaway.

Na koncu se je namreč vse srečno končalo. Čeprav je Paolo Banchero ob zaostanku za dve točki 3,6 sekunde pred koncem žogo namerno poslal v obroč, ta pa se je nato odbila skoraj do sredine igrišča, je Wagner zgrešil met za zmago. Kiddova bedarija je tako ostala nekaznovana.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Idioti 11:54 30.januar 2024.

    Kot trdim , Dallas , če želi priti do naslova mora voditi Zmago Sagadin ! S Kidom ne bodo nikoli prvaki .

  • Ender3 11:15 30.januar 2024.

    Če kdo smo bralci lahko besni kako mediji vsiljujete Lukove zgodbice. Pa koga ta Dončić v nori sloveniji sploh še zanima..

Sorodne novice