Šport > Košarka
30655 ogledov

Katastrofa za Luko in Dallas!

Luka Dončić Profimedia
Poškodbe so načele celotno prvo peterko Dallas Mavericks, obračun z Minnesoto zagotovo izpušča tudi Luka Dončić, ki je obnovil poškodbo gležnja.

Dallas Mavericks bodo naslednjo tekmo v severnoameriški ligi NBA igrali v noči na četrtek po slovenskem času, ko se bodo v Minnesoti pomerili z vodilno ekipo zahodne konference in drugo v celotni ligi. Timberwolves so namreč dobili kar 33 od letošnjih 47 tekem in Mavericke, ki so na zadnjih šestih tekmah vpisali vsega dve zmagi, bi v vsakem primeru čakalo izjemno težko delo.

Da pa vse skupaj meji na pravo "misijo nemogoče", je poskrbela zadnja novica iz Dallasa, ko so iz kluba sporočili, da se bodo najboljši ekipi Zahoda morda zoperstavili brez vseh petih članov prve peterke, ki bodo manjkali zaradi poškodb. Med drugimi bo tekmo izpustil tudi naš čudežni deček Luka Dončić.

Potem ko sta izpustila minuli obračun z Orlando Magic, je še vedno vprašljiv nastop Derricka Jones Jr., ki ga muči levo zapestje, in Danteja Exuma, ki se ubada s poškodbo kolena. Že zdaj je jasno, da bo še eno tekmo izpustil Kyrie Irving, katerega še vedno muči poškodba palca, po tekmi z Magic pa sta na seznamu poškodovanih pristala tudi naš Luka in prvi center ekipe Dereck Lively II, ki prav tako zagotovo izpuščata obračun z drugo najboljšo ekipo lige. Dončića ponovno muči gleženj, medtem ko si je Lively na tekmi z Orlandom v dvoboju z Wendellom Carterjem Jr., ki je tudi prejel nešportno osebno napako, zlomil nos.

Medtem ko bo pri Minnesoti manjkal le Mike Conley in je nekoliko vprašljiv nastop Jaylena Clarka, se bo Dallas v najbolj črnem scenariju odpravil na eno najtežjih gostovanj brez celotne prve peterke, zagotovo pa brez svojih treh najboljših igralcev.

Dončić bo sicer odsoten po treh izjemnih tekmah v nizu, v katerih je v povprečju dosegel 48,7 točke, 9,7 skoka in 13 podaj. Dallas je dve od treh tekem dobil, vključno z gostovanjem pri Atlanta Hawks, kjer je slovenski as blestel s kar 73 točkami. Čeprav je Slovenec v tej sezoni igral ogromno minut, je bil vzdržljiv. Manjkal je le na sedmih tekmah, eno izmed teh je izpustil zaradi rojstva hčerke. Bo pa to sicer tretja tekma v sezoni, v kateri bosta manjkala tako Dončić kot Irving. Mavs so pred tem obakrat izgubili, in sicer na gostovanjih pri Houstonu in ravno Minnesoti.

Minnesota Timberwolves so sicer ekipa, ki našemu mlademu zvezdniku nikakor ne odgovarja, saj je na 15 tekmah v povprečju dosegal "le" 24,8 točk, 7,7 skokov in 7,4 asistenc na tekmo. Spoštovanja vredne številke, a vseeno dosti nižje od Lukovega povprečja v ligi NBA. Prav tako je mejo 30 točk presegel le na zadnjih treh obračunih.

Zaenkrat tudi še ni jasno, koliko tekem bodo vsi Dallasovi poškodovani igralci izven tekmovalnega pogona. Le upamo lahko, da Luka tekmo z Minnesoto izpušča bolj iz preventivnih razlogov, saj je na zadnjih treh tekmah v povprečju igral skoraj 45 minut na tekmo, ter da ni resnično huje obnovil poškodbe svojega desnega gležnja, katera ga muči večji del letošnje sezone.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • jakec1575 09:23 31.januar 2024.

    nakup irving je bil strel v koleno. dallas je za letos ze zakljucil. neprimerni nakupi.

Sorodne novice