Šport > Košarka
3414 ogledov

Bomba! Dallas in Milwaukee se pogovarjata o zamenjavi zvezdnikov

Grant Williams in Bobby Portis Profimedia
Bodo Dallas Mavericks tik pred iztekom prestopnega roka aktivni na trgu?

Dallas Mavericks so po porazni lanski sezoni letos zagotovo naredili korak naprej. Prihod odličnega novinca Derecka Livelyja II, vrnitev v ligo že odpisanega Danteja Exuma in preporod okrepitve Derricka Jones Jr. vsekakor vzbuja optimizem, a vseeno se zdi, da ob (pre)pogosto poškodovanem zvezdniku Kyrieju Irvingu ekipa še vedno ni dovolj močna za najvišje stvari, saj se še vedno vse vrti okoli prvega zvezdnika Luke Dončića. Ki nujno potrebuje pomoč!

Ravno zato so navijači Dallasa tako na trnih, saj se v četrtek ob 21. uri po srednjeevropskem času uradno zaključi prestopni rok in vodstvu kluba zmanjkuje časa, če želi za letošnjo sezono še okrepiti trenutno moštvo. Mavericks sicer v zadnjem času slovijo po tem, da so tik pred zaključkom prestopnega roka aktivni na trgu. Generalni menedžer Nico Harrison je tako pred dvema letoma zamenjal Kristapsa Porzingisa, lani pa je v Dallas pripeljal Irvinga. In po poročanju dobro obveščenih novinarjev naj bi bil aktiven tudi letos.

Vedno zanesljivi Marc Stein namreč poroča, da naj bi se Dallas Mavericks in Milwaukee Bucks pogovarjali o zamenjavi svojih dveh zvezdnikov. Seveda ne govorimo o Luki in Kyrieju pri Dallasu ali Giannisu Antetokounmpu in Damianu Lillardu pri Bucks, temveč vseeno dveh odličnih košarkarjih, Grantu Williamsu in Bobbyju Portisu.

"Viri iz lige so mi razkrili, da naj bi se Bucks in Mavericks pogovarjali o možnosti zamenjave Milwaukeejevega Bobbyja Portisa za Dallasovo novo okrepitvijo Granta Williamsa," je sporočil Stein, ki je še dodal, da bi Bucks verjetno zahtevali, da se v menjavo vključi še kakšen izbor na naboru, ne nujno v prvem krogu.

Čeprav je Grant Williams odlično začel svojo epizodo pri Dallasu, ko je navdušil na začetku sezone, pa je njegova sezona pri Mavericks z izjemo prvih nekaj tednov veliko razočaranje. V Dallas je bil namreč pripeljan kot tretji zvezdnik v ekipi, takoj za Luko in Kyriejem, a visokih pričakovanj ni niti približno upravičil.

A čeprav v skorajda 27 minutah na tekmo dosega vsega 8,1 točk na tekmo ob zelo slabem 41-odstotnem metu iz igre, naj bi bili Bucks vseeno zainteresirani za nekdanjega igralca Keltov, saj verjamejo, da lahko nekoliko razbremenjen ponovi predstave iz dresa Bostona, obenem pa pri Milwukeeju na trgu neuspešno iščejo v obrambi raznovrstnega košarkarja, ki lahko pokriva več različnih pozicij. Grant Williams bi tako zelo ustrezal profilu igralca, ki si ga Bucks želijo pri svojem lovu na naslov.

Grant Williams in Bobby Portis | Avtor: Profimedia Profimedia
Po drugi strani pa je dejstvo, da bi bil Portis za Mavs zagotovo velika nadgradnja v primerjavi z Grantom Williamsom. Portis, ki je v napadu Bucks v najboljšem primeru šele peta opcija, za Giannisom, Lillardom, Khrisom Middletonom in Brookom Lopezom, vseeno v letošnji sezoni dosega 12,6 točk na tekmo, kar bi se pri Dallasu zagotovo še povečalo, saj bi dobil več uporabnih žog, kot jih pri Bucks. Predvsem pa bi Dallas močno popravil skok, saj Portis na tekmo povprečno dobi kar 6,9 skokov, Williams pa le 3,5.

Prav tako je potrebno poudariti, da se je v izjemno močni ekipi Bucks Portisova vloga letos nekoliko zmanjšala, saj je minuli dve sezoni ob nekoliko višji minutaži povprečno dosegal celo več kot 14 točk in 9 skokov na tekmo. V Dallasu, ko bi imel verjetno status tretje ali četrte violine, pa bi končno lahko pokazal ves svoj napadalni potencial.

Zanimivo bo videti, če bo do menjave resnično prišlo, zaenkrat pa je jasno le nekaj ... Dallas nujno potrebuje okrepitve, prestopni rok pa je že tik pred koncem ... Tik, tik, tik ...

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice