Šport > Košarka
3894 ogledov

'Grški čudak' pristal na Dončiću, sledile so mučne minute

Dončić Profimedia
Luka Dončić je odkrito spregovoril o svojem stanju po novi drami na tekmi z Milwaukee Bucks.

Košarkarji Dallas Mavericks so morali sinoči pred domačimi navijači priznati premoč Milwaukee Bucks, čeprav so v prvem polčasu vodili že za 25 točk.

Luka Dončić NBA Šport Dvorana obnemela, ko je Luka obležal na tleh. Dallas vodil, nato poniknil

Močno je na tribunah American Airlines Centra završalo v uvodni četrtini, ko je Luka Dončić v dvoboju z Giannisom Antetokounmpom nerodno pristal na desnem gležnju in pri tem vsaj na pogled obnovil poškodbo, zaradi katere je odsedel zadnji obračun z Minnesoto. Donćićevo nogo je obremenil grški košarkar, ki v višino meri 211 centimetrov in tehta 110 kilogramov.

Slovenski zvezdnik, ki se je ob vrnitvi pod obroče podpisal pod 40 točk, 11 podaj in devet skokov, je moral začasno z igrišča, a se je kasneje vrnil in do konca dvoboja zabeležil celo največjo minutažo med vsemi košarkarji na parketu (42:25 minute). Dve minuti manj je na igrišču prebil Antetokounmpo, ki je bil z 48 točkami tudi prvi strelec obračuna.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Dončić je po tekmi delil vzpodbudne informacije glede svojega fizičnega stanja, nekoliko zaskrbljujoče je samo njegovo razkritje, da je ob pristanku 'grškega čudaka' na njegov gleženj zaslišal pok. "Ja, gre za isti gleženj," je novinarjem po dvoboju potrdil 24-letnik. "Toda zdaj je vse v redu. Zaslišal sem pok. Skoraj vsak dan delam na tem gležnju in postal je že krepko močnejši. Zdaj je bolje. Če bi se mi to zgodilo lani, bi bilo precej huje. Letos vseskozi delam na tem gležnju. Giannis je padel na mojo nogo, pritisnilo jo je k tlom in zdelo se mi je, da je nekaj počilo. Bomo videli jutri," je dodal.

Košarkarje Dallasa je po obetavnem začetku dvoboja pokopala lastna zapravljivost, saj so nasprotnikom podarili kar 21 žog, kar so Bucks uspešno pretvorili v 25 točk. Na drugi strani so igralci Milwakukeeja zapravili 12 žog, kar se je preslikalo v zgolj štiri točke za domačo ekipo. "To je bila moja krivda. Mislim, da sem izgubil deset ali enajst žog (devet, op. a.), kar je nesprejemljivo. Nisem bil dovolj previden pri podajah. Kar nekaj je bilo slabih," je komentiral Dončić.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.