Šport > Košarka
5393 ogledov

Bomba! Se v Dallas vrača Lukov najljubši soigralec?

Luka Dončić Dorian Finney-Smith Profimedia
Vsa pogostejša so poročila, da naj bi si Dallas Mavericks do konca prestopnega roka v svoje vrste želeli vrniti Doriana Finney-Smitha.

V četrtek, 8. februarja, se bo v ligi NBA zaključil letošnji prestopni rok in oči mnogih ljubiteljev košarke so v zadnjih dneh uprte v ekipo Dallas Mavericks našega Luke Dončića.

Mavs se namreč že leta trudijo zgraditi konkurenčno ekipo okoli svojega prvega zvezdnika, a so vsaj za zdaj bili zelo neuspešni, Luka pa se kljub neverjetnim individualnim sezonam lahko pohvali z le enim nastopom v konferenčnem finalu, pa še od takrat je šla ekipna krivulja strmo navzdol.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Pred letošnjo sezono je sicer bilo storjenih nekaj potez v pravo smer, a je bilo teh premalo, prav tako pa je ob številnih poškodbah težko dobiti jasno sliko o trenutni kvaliteti kadra. Toda Mavs so kljub vsem težavam še vedno v igri, da z uspešno drugo polovico sezone vseeno izvlečejo kaj že iz letošnje sezone. A za to bi seveda potrebovali močnejši kader in daljšo klop.

Ob izteku prestopnega roka se tako Dallas pogosto omenja v povezavi s Kylom Kuzmo in Andrewom Wigginsom, po najnovejših govoricah pa naj bi Mavericks najbolj zagrizli za svojega bivšega košarkarja in pravega ljubljenca navijačev v American Airlines Centru, Doriana Finney-Smitha.

Luka Dončić Dorian Finney-Smith | Avtor: Profimedia Profimedia

"Dallas je kontaktiral Brooklyn Nets glede vrnitve vsestranskega Doriana Finney-Smitha, so nam razkrili viri. Za izjemno zaželjenega krilnega igralca, ki je na izhodnih vratih kluba, so se Mavs pripravljeni odreči večim izborom na naboru," poroča Brett Siegel iz ClutchPoints, ki dodaja, da so se pri Dallasu v zameno za Finney-Smitha pripravljeni tudi odreči kateremukoli košarkarju, z izjemo Dončića, Kyrieja Irvinga in odličnega novinca Derecka Livelyja II.

Finney-Smith je s franšizo Dallas Mavericks ostal v odličnih odnosih tudi po svoji menjavi, lastnik kluba Mark Cuban in ekipa pa so celo pomagali Dorianovem očetu, da je bil pogojno izpuščen iz zapora, zaradi česar je "Doe Doe" že večkrat poudaril, da bo klubu in Cubanu večno hvaležen.

Dorian Finney-Smith Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav tako ima Finney-Smith odličen odnos s prvim zvezdnikom Dallasa Luko Dončićem, s katerim sta odlična prijatelja, Luka pa je še tekom Dorianovega igranja za Dallas izjavil, da je ravno Finney-Smith igralec, s katerim bi si želel igrati do konca kariere.

Tudi po novembrski tekmi, ko so Mavericks ravno po zaslugi Luke premagali Brooklyn, sta igralca po tekmi odšla skupaj na večerjo, Luka pa je v čustvenem intervjuju po dvoboju zatrjeval, da ga izjemno pogreša in da verjame, da bosta nekega dne ponovno soigralca.

Dorian Finney-Smith | Avtor: Profimedia Profimedia

Finney-Smith, ki sicer velja za enega najboljših "3 and D" igralcev v ligi (odlični obrambni igralci z zanesljivim metom za tri točke), v letošnji sezoni povprečno dosega 9,1 točke, 4,8 skokov in 1,4 asistence na tekmo ter je eden Brooklynovih najboljših obrambnih igralcev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 12:51 03.februar 2024.

    Avtor naj si prispevke o NBA nekam zatakne..

Sorodne novice