Šport > Košarka
47800 ogledov

Bivši Lukov soigralec nemudoma po menjavi udaril po Dončiću

Grant Williams Profimedia
Grant Williams se je v intervjuju po prvi tekmi za svojo novo ekipo med vrsticami pošteno obregnil ob Luko Dončića.

Grant Williams je bil pred začetkom NBA sezone pripeljan kot velika okrepitev za Dallas Mavericks, kjer bi moral imeti status tretjega zvezdnika ekipe za Luko Dončićem in Kyriejem Irvingom. V igro naj bi vnesel borbenost in dodatno energijo, medtem ko bi moral precej izboljšati Dallasovo porazno igro v obrambi.

In Grant Williams je svoje naloge odlično izpolnil ... Prva dva tedna! Po odličnem začetku v dresu Dallasa se je njegova krivulja usmerila navzdol in vodstvo Mavericks se ga je na vsak način poizkušalo znebiti pred iztekom prestopnega roka. Na koncu je bilo pri tem uspešno, saj je bil Williams del kupčije s Charlotte Hornets, ki je v Dallas pripeljala PJ Washingtona.

Grant Williams | Avtor: Profimedia Profimedia

In podobno kot v dresu Dallasa, je Williams tudi pri Hornets odlično začel svojo epizodo, saj je ob zmagi nad Memphis Grizzlies s 115:106 prispeval 15 točk in 8 skokov. Po tekmi pa je bil kot najnovejša okrepitev seveda v središču pozornosti, opogumljen z zmago pa je med intervjujem izstrelil nekaj strupenih puščic proti Dallasu in Luki Dončiću.

"Odlično je priigrati zmago temu mestu ter igrati v dresu, kjer je pomembno ime na vaših prsih in ne tisto na vašem hrbtu. Imam srečo, da sem del ekipe, ki si resnično želi zmagati. Način igre je zelo zabaven, vsi smo se lahko dotaknili žoge, vsi smo se premikali, vtekali in zadevali koše. Predvsem pa smo si zaupali, pa čeprav nismo še nikoli igrali ali trenirali skupaj. Drug drugemu smo krili hrbet," je med vrsticami izstrelil strupene puščice proti Dallasu, kjer se igra večinoma vrti okoli Luke Dončića.

Williams je sicer že ob svojem prihodu v Dallas v enem izmed pogovorov izjavil, da bi moral biti naslednji korak v Lukovi karieri, da se nauči v igro še bolj vključiti svoje soigralce. Zanimivo je, da vsa sodobna statistika sicer kaže, da Williams tekom svoje kariere še nikoli ni imel toliko žoge v svojih rokah, kot ravno tekom svoje avanture pri Dallasu (31,6 dotikov na tekmo). A svoje priložnosti preprosto ni izkoristil.

Grant Williams | Avtor: Profimedia Profimedia

Williams, ki bi moral biti ob Luki in Kyrieju eden nosilcev igre Dallasa, je za Mavs nastopil na 47 tekmah, od tega na kar 33 v prvi postavi, povprečno pa je na tekmo igral dobrih 26 minut. Toliko priložnosti ni dobil še nikoli tekom svojih prvih pet let v ligi, ko je pred tem nastopal še za Boston. A kljub temu je na tekmo povprečno dosegal le 8,1 točk in 3,6 skokov ob katastrofalnem 41-odstotnem metu iz igre.

Na Williamsove komentarje se je medtem že odzvala Kristi Tolliver, nekdanja odlična košarkarica, ki je dve leti opravljala vlogo pomočnice trenerja pri Dallasu. Williamsa je opisala z zgolj eno samo besedo: "Zguba."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice