Šport > Košarka
18769 ogledov

Nov dan, nova dih jemajoča poteza Dončića: "Kako je to sploh mogoče?"

Print Screen
Slovenski košarkar je s fenomenalno podajo očaral gledalce v slovitem Madison Square Gardnu, kjer so Dallas Mavericks premagali New York Knicks.

Košarkarji Dallas Mavericks so v New Yorku zmagoslavno sklenili serijo treh zaporednih gostovanj. Po zmagah nad Philadelphio 76ers in Brooklyn Nets so bili v noči na petek boljši še od kratkohlačnikov (122:108).

Dallas je po 29. zmagi v sezoni (29-23) na osmem mestu zahodne konference.

Luka Dončić NBA Šport Luka zabil zadnji žebelj, Dallas do tretje zmage zapored

Luka Dončić je v sloviti newyorški dvorani Madison Square Garden zabeležil 39 točk ob 54-odstotnem metu iz igre (13/24 iz igre, 7/15 za tri, 6/7 prosti meti), temu pa je dodal še osem skokov, enajst podaj ter štiri ukradene žoge.

Slovenski košarkarski fenomen je za navdušenje na tribunah poskrbel že v uvodni četrtini z dih jemajočo podajo pod obroč Dwightu Powellu.

Dončić je vodil napad Dallasa ob vodstvu z 22:16, ko mu je na črti za tri točke na pomoč z blokom priskočil Powell. Posledično je prišlo do podvajanja na slovenskem zvezdniku, njegov soigralec pa je neovirano stekel pod obroč, kjer je sprejel Dončićevo vrhunsko podajo za hrbtom in zlahka zadel za dve točki gostujoče ekipe.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Kako je to sploh mogoče?" se je posnetku akcije čudil nek uporabnik omrežja X. "99,6% igralcev bi tole žogo poslalo v 15. vrsto," je ocenil drugi. "To je najboljša podaja, kar sem jih kdajkoli videl," pa je komentiral tretji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.